USA dræber jihadistleder med bånd til al-Qaeda i Syrien

24. AUG 2024 • 01:26UDLAND

USA har dræbt en leder fra Hurras al-Din, en væbnede gruppe i Syrien med bånd til al-Qaeda.

Amerikanske styrker har dræbt en højtstående leder fra den væbnede islamistiske bevægelse Hurras al-Din, som primært holder til i Syrien.

Det skriver USA's militærs regionale kommandoenhed for Mellemøsten og Østafrika ifølge nyhedsbureauet Reuters natten til lørdag på det sociale medie X.

Der er tale om lederen Abu-’Abd al-Rahman al-Makki, skriver militæret.

Ifølge kommandoenheden var han medlem af ledelsen i Hurras al-Din og havde "ansvar for at føre tilsyn med terroroperationer fra Syrien".

- Hurras al-Din er en syrisk styrke med bånd til al-Qaeda, som deler al-Qaedas globale ambitioner om at gennemføre angreb mod amerikanske og vestlige interesser, skriver militæret.

Ifølge nyhedsbureauet AFP har ngo'en Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder (Sohr) tidligere fredag sagt, at der var et droneangreb på en motorcykel i den sydlige del af provinsen Idlib, som havde kostet al-Makki livet.

Ifølge Sohr er al-Makki saudiaraber.

USA har ifølge AFP omtrent 900 soldater i Syrien, som er en del af den internationale koalition, som kæmper mod Islamisk Stat i området.

Koalitionen blev stablet på benene i 2014 for at bekæmpe Islamisk Stat og andre væbnede islamistiske grupper, som dengang havde erobret store områder i Syrien, som har været plaget af en voldsom borgerkrig siden 2011.

Amerikanske styrker gennemfører med jævne mellemrum angreb mod ledende medlemmer af Islamisk Stat, som i dag sidder på kun en brøkdel af det territorium, som bevægelsen gjorde i 2014, og andre grupper, som USA vurderer, er en trussel.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT