Tysk Patriot-luftforsvarssystem er leveret til Ukraine

19. APR 2023 • 06:25UDLAND

Luftforsvarssystemet kan skyde fly og flere typer af missiler ned. Tysk leverance er ankommet til Ukraine.

Ukraine har modtaget det Patriot-luftforsvarssystem, som Tyskland havde lovet det krigshærgede land.

Det fremgår af den tyske Forbundsdags hjemmeside.

- Forbundsregeringen støtter det ukrainske militær i tæt koordinering med sine partnere og allierede, lyder det fra den tyske regering.

I februar i år havde Ukraine siden krigens begyndelse i februar sidste år modtaget våben for mere end 350 milliarder kroner.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Dengang slog den amerikanske forsvarsminister, Lloyd Austin, fast, at der var mere støtte på vej.

- USA, Tyskland og Holland arbejder sammen for at levere Patriot-luftforsvarssystemet. Frankrig og Italien arbejder sammen for at levere et SAMP/T-luftforsvarssystem, lød det fra Lloyd Austin ifølge Reuters.

I januar inviterede den amerikanske præsident, Joe Biden, 100 ukrainske soldater til USA for at modtage træning i at bruge Patriot-forsvarssystemet. Det skrev det amerikanske magasin Time.

Patriot-systemet kan skyde fly, krydsermissiler og nogle ballistiske missiler ned og dermed forhindre, at missilerne rammer deres mål.

Den amerikanske forsvarsminister understreger, at Putin kommer til at vente forgæves, hvis han tror, at støtten til Ukraine vil falme.

Næsten 8500 civile er bekræftet dræbt i Ukraine efter Ruslands invasion af landet i februar sidste år.

Det oplyste FN's menneskerettighedskontor tidligere i april. Det frygtes, at det reelle drabstal er meget højere - med mange tusinde flere dræbte.

De fleste er dræbt i territorier kontrolleret af den ukrainske regering og under angreb af de russiske styrker.

En undersøgelsesgruppe nedsat af FN sagde i marts, at de russiske styrker havde foretaget "hensynsløse og tilfældige" angreb, hvor mange civile er dræbt.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU