Danmark tjekker ud af ishockey-VM efter nyt nederlag

20. MAJ 2024 • 22:53SPORT

Et forbedret dansk hold med en storspillende Mathias Seldrup i målet gav Finland hård kamp, men tabte 1-3.

VM i Tjekkiet er slut for det danske ishockeylandshold. Det blev heller ikke denne gang til den håbede kvartfinaleplads, men efter en noget svingende turnering blev sidste optræden i Prag trods alt en slags opmuntring.

Godt nok tabte Danmark med 1-3 til Finland, men hjulpet af en brandkamp af reservekeeper Mathias Seldrup gav danskerne de finske favoritter hård kamp, indtil finnerne til sidst lukkede kampen med en scoring i tomt mål.

Danmark slutter VM med to sejre, fem nederlag og i alt seks point, der blot rækker til en placering som næstsidst i gruppen.

Et dansk hold svækket af fire tunge afbud leverede dog en udmærket præstation og var klart forbedret sammenlignet med de fejlfyldte opgør mod Storbritannien og Schweiz.

Foruden kaptajn Jesper Jensen Aabo, der sad ude for tredje kamp i træk, manglede også Oliver Lauridsen, Joachim Blichfeld og målmand Frederik Dichow.

Seldrup fik sin første VM-kamp fra start, og for Esbjerg-keeperen blev det trods nederlaget en bedre oplevelse end de 20 minutter, han fik i skydeteltet mod Schweiz i lørdags.

Han blev spillet varm fra start, fordi det danske hold i de første ti minutter fortsatte den dårlige vane med at give et par store blottelser. Det gav finske friløbere, som Seldrup dygtigt tog sig af.

Danmark overlevede også mere end et minut med to mand i undertal og kom efterhånden rigtig godt med. Bortset fra hullerne i starten spillede danskerne på mange måder en fin åbningsperiode.

Med til historien hører også, at Danmark stod over for et tydeligt nervøst finsk hold, der balancerer på randen af en historisk fiasko.

Et nederlag til Danmark ville bringe finnerne i alvorlige problemer i kampen om kvartfinalepladserne. Finland har ikke været ude af verdens top-8 siden 1955.

Med sejren har ishockeystormagten trods alt afgørelsen i egne hænder, men får ikke let ved at hente det formentlig nødvendige point mod Schweiz tirsdag.

Finnerne fik et chok efter ni minutter af anden periode, da Christian Wejse afsluttede et blændende angreb med at klappe pucken i nettet.

Men dommerne annullerede omgående træfferen, fordi Patrick Russell havde været for langt inde i målfeltet for at genere den finske målmand.

Dommerne "betalte tilbage" sidst i perioden med også at annullere en finsk scoring, fordi finnernes Mikael Granlund pløjede ind i Seldrup før en holdkammerat kunne skubbe returpucken i mål.

Også den kendelse så korrekt ud.

Hverken Seldrup eller resten af det danske hold havde dog flere mirakler i ærmerne, da finnerne i begyndelsen af tredje periode omsider slap håndbremsen.

Inden for de første fem minutter sørgede Hannes Björninen og Rasmus Rissanen for en finsk tomålsføring.

Kampen var ved at fuse ud, da Danmark til sidst fik skabt spænding. Med en ekstra markspiller på isen styrede Alexander True pucken i nettet.

Danskerne fortsatte med af jagte udligningen uden målmand. Men efter et pucktab af Oscar Fisker Mølgaard kunne finnerne afgøre kampen med en scoring i tomt mål 52 sekunder før tid.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU