Ishockeymænd fik oprejsning i nederlag: En værdig VM-afsked

21. MAJ 2024 • 00:27SPORT

Trods 1-3-nederlaget til Finland er de danske spillere glade for det sidste aftryk, de fik sat ved VM i Prag.

Resultatet kan det danske ishockeylandshold ikke bruge til så meget, men spillernes fornemmelse efter 1-3-nederlaget til Finland mandag aften er langt bedre end tidligere i turneringen.

Danmarks afskedskamp ved VM blev nemlig en tiltrængt spillemæssig oprejsning.

- Denne kamp gav os en værdig afslutning på turneringen. Vi havde chancen for at vinde mod et sindssygt godt hold, der har vundet VM flere gange i de senere år.

- Det var en god kamp at slutte af på. Det var bare synd, at det ikke blev til mere i turneringen, siger backen Matias Lassen.

Danmark skulle have slået finnerne for at holde liv i et papirtyndt håb om at komme i kvartfinalen.

Det lykkedes ikke, men om ikke andet fik det danske hold demonstreret, at den nye, mere aggressive spillestil kan fungere.

- Det her var vores mest komplette kamp over 60 minutter i turneringen. Vi spillede mere kompakt som hold og stod mere solidt, siger Patrick Russell, der var holdets kaptajn i skadede Jesper Jensen Aabos fravær.

Landstræner Mikael Gath erklærer sig dybt skuffet over, at det ikke lykkedes at komme i kvartfinalen. Men han er tilfreds med måden, hans hold præsenterede sig på i den sidste kamp.

- Vi leverede en topindsats. Vi kæmpede for hinanden, holdt os til vores plan, og vi pressede et desperat finsk hold til det sidste. Spillerne tog det, vi havde snakket om, til sig og udførte vores plan næsten 100 procent.

- Indsatsen kan vi ikke klage over. Vi kan bare ærgre os over, at vi ikke fik scoret på flere af de chancer, vi havde, siger Gath.

Danmark slutter turneringen med to sejre, fem nederlag og i alt seks point. Det rækker blot til en 13.- eller 14.-plads afhængig af Frankrigs resultat mod Tyskland tirsdag.

Resultatmæssigt har VM da heller ikke levet op til landstrænerens forventninger.

- Jeg er ikke tilfreds med resultatet, og at vi ikke kom i kvartfinalen. Men der er også meget positivt at tage med.

- Vi har fået respekt og god respons fra andre hold, fordi vi forsøger at spille og ikke bare bakker hjem. Så kan vi få en øretæve, som vi gjorde mod Schweiz, men det må vi lære af i fremtiden, siger Mikael Gath.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU