Svensk havarikommission kritiserer forlystelsespark efter dødsulykke

14. JUN 2024 • 18:37UDLAND

En person døde i en ulykke i forlystelsespark i Stockholm sidste år. Parken får fredag skarp kritik.

Sveriges havarikommission retter skarp kritik mod forlystelsesparken Gröna Lund i Stockholm, hvor en kvinde mistede livet i en ulykke sidste år.

Det fremgår af en rapport fra den svenske havarikommission, som har undersøgt ulykken.

Fredag præsenterer kommissionen rapporten på et pressemøde, skriver de svenske medier TV4 og SVT.

I flere måneder har havarikommissionen i Sverige foretaget tekniske undersøgelser og undersøgt de bagvedliggende årsager til ulykken.

Ifølge myndigheden var en del af undersiden af den forreste vogn på rutsjebanen Jetline beskadiget, da ulykken indtraf i juni sidste år.

Undersøgelsen viser, at den var brækket, fordi en væsentlig del af konstruktionen manglede.

- Det handler om mangelfuldt svejsearbejde med omfattende bindingssvigt – altså at materialet ikke smeltede ordentligt sammen, siger John Ahlberk, som er generaldirektør i Sveriges havarikommission, under pressemødet.

Den beskadigede del af vognen fik den til at bremse kraftigt, hvorefter passagererne blev kastet frem mod sikkerhedsbøjlerne, der i nogle tilfælde gav efter. Det førte til, at tre personer faldt ud af vognen.

- Det, der skete, var, at stålet gav efter, da personerne blev slynget frem med stor kraft.

Ud over at en person døde under ulykken, blev ni andre såret. Tre af dem blev alvorligt kvæstet, mens tre børn kom lettere til skade.

Havarikommissionen i Sverige er kommet med en række sikkerhedsanbefalinger til Gröna Lund, politimyndigheden, regeringen og den internationale organisation for forlystelsesparker.

- Modtagerne af anbefalingerne har nu tre måneder til at vende tilbage til os med oplysninger om de tiltag, de har lavet, lyder det fra John Ahlberk.

Jan Eriksson, som er administrerende direktør i Gröna Lund, oplyser fredag, at Jetline-forlystelsen lukker permanent.

- Den bliver demonteret, så snart muligheden byder sig, siger han på et pressemøde ifølge SVT.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU