Starmer vil fremover afvise donationer til betaling af sit tøj

20. SEP 2024 • 21:35UDLAND

Den britiske premierminister har modtaget næsten 900.000 kroner i gaver og beværtninger siden 2019.

Den britiske premierminister, Keir Starmer, vil ikke længere tage imod donationer til betaling af sit tøj.

Det oplyser en kilde i Downing Street.

Meldingen kommer, efter at Starmer har været i stærk modvind i medierne for at have taget imod donationer til at betale for sit arbejdstøj, sine briller samt dyrt tøj til sin kone.

Tidligere på ugen skrev Sky News, at Starmer havde deklareret mere end 100.000 pund - næsten 900.000 kroner - i gaver og beværtninger siden december 2019.

Det er mere, end noget andet medlem af parlamentet har modtaget i den periode.

Kilden i Downing Street oplyser, at også vicepremierminister Angela Rayner og finansminister Rachel Reeves vil afvise fremtidige donationer til tøj.

Ifølge The Guardian har disse også modtaget donationer til arbejdstøj.

Disse donationer er alle kommet fra en partikollega, nemlig Waheed Alli. Han er den største fundraiser i Keir Starmers parti, Labour.

Han har ifølge The Guardians oplysninger givet Starmer briller til en værdi af 21.000 kroner, arbejdstøj til en værdi af 144.000 kroner og et ophold i en penthouselejlighed, hvis ejendomsværdi er 160 millioner kroner.

Vicepremierminister Angela Rayner modtog i juni en donation på 30.000 kroner til arbejdstøj. Det blev ikke deklareret, at det var tøj.

Finansminister Rachel Reeves har siden begyndelsen af sidste år accepteret donationer på 67.000 kroner fra en donor ved navn Juliet Rosenfield. Pengene gik til at betale for tøj.

Reeves deklarerede det som en kontant donation i stedet for en gave.

Starmer har udtalt, at han har fulgt alle påkrævede regler for gennemsigtighed i forbindelse med indberetning af gaverne.

Afsløringen af de høje donationssummer kan dog være politisk skadelige for premierministeren, da hans regering i denne tid skærer i den økonomiske hjælp til millioner af pensionisters elregninger.

Keir Starmer har været premierminister siden juli.

Labour holder dets første partikonference fra søndag og tre dage frem. Ifølge The Guardian risikerer donations-kritikken at overtage dagsordenen på partikonferencen.

/ritzau/Reuters/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT