Ny bog: Trump skrev elskværdigt brev til Biden

21. DEC 2022 • 09:39UDLAND

Den amerikanske præsident kalder brev, som Donald Trump skrev i 2021, for "chokerende elskværdigt".

Tidligere præsident Donald Trump skrev et "chokerende elskværdigt" brev til Joe Biden, da han forlod Det Hvide Hus og overdrog det til sin efterfølger.

Oplysningen står i en ny bog, som udkommer på et tidspunkt, hvor et udvalg i Repræsentanternes Hus har bedt Justitsministeriet om at tiltale den tidligere præsident for medvirken til stormen på Kongressen sidste år. Det skriver The Guardian.

I bogen "Hans livs kamp" om Biden i Det Hvide Hus, skriver journalist og forfatter Chris Whipple, at den amerikanske præsident kalder Trumps brev "chokerende elskværdigt". Uddrag af bogen er offentliggjort af Politico og The Guardian.

De amerikanske præsidenter efterlader traditionelt breve til deres efterfølgere, og George H.W. Bushs brev til Bill Clinton fremhæves som regel som et ideal for venlighed og god tone mellem to præsidenter fra forskellige partier.

Efter Bush døde skrev Clinton i The Washington Post, at brevet havde vist selve essensen i Bushs personlighed - "en ærværdig, generøs og anstændig mand, som troede på USA, vores forfatning, vores institutioner og vores fælles fremtid".

Trump afviser fortsat, at Biden vandt en retfærdig valgsejr, og han beskylder 6. januarudvalget for at anbefale "falske tiltaler" mod ham som et forsøg på at forhindre ham i at stille op til præsidentvalget i 2024.

Biden har sagt, at Trumps brev til ham var "meget generøst", men han har ikke røbet noget af dets indhold. Ifølge Bob Woodward og Robert Costa, forfattere til bogen "Peril", tog Biden brevet fra Trump i lommen og har ikke delt dets indhold med sine rådgivere.

Whipples bog udkommer i januar. Han siger til Politico, at det har været meget svært at skrive den, fordi Biden har det "mest forberedte, disciplinerede og kontrollerede Hvide Hus i moderne tid", og det er meget lidt, som bliver lækket fra det.

Whipple siger videre til Politico, at han opfatter Biden som den mest konsekvente, siden præsident Lyndon B. Johnson var præsident midt i 1960'erne.

Whipple har fulgt præsident Joe Biden i to år.

Han siger, at Biden er blevet undervurderet hele vejen igennem, men at der også er en historie om, at Joe Biden og hans hold har været hurtige til at lære af fejl i begyndelsen, og at alt blev vendt til det bedre i det andet år i Det Hvide Hus.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU