Bekymrede danske atleter kræver svar fra Wada i Kina-sag

21. MAJ 2024 • 18:07SPORT

Sammen med de nordiske kolleger har Danmarks Atletkomité sendt et åbent brev til Wada. Der ønskes klarhed.

Den nylige afsløring af, at 23 kinesiske svømmere blev testet positive for et dopingmiddel kort før OL i 2021 og efterfølgende frikendt for skyld, uden det kom frem, har skabt røre i idrætsverdenen.

Også på vores breddegrader har sagen vakt bekymring. Så meget at Danmarks Atletkomité sammen med de nordiske pendanter har sendt et åbent brev til Det Internationale Antidopingagentur (Wada). De har bedt om klarhed over de mystiske forhold.

- Denne sag skaber tydelige bekymringer i hele Norden for vores atleter, som skal konkurrere ved de kommende olympiske lege i Paris i 2024, står der i brevet til Wada.

Danmarks Atletkomité hører under Danmarks Idrætsforbund (DIF) og agerer talerør for danske atleter på tværs af idrætsgrene.

I brevet udtrykker man bekymring over, at det stof, som blev fundet i samtlige 23 kinesiske svømmere, var det samme, som for nylig kostede den russiske kunstskøjteløber Kamila Valieva fire års karantæne.

Ligeledes at der er tale om hele 23 udøvere, at det var få måneder før OL, og at forklaringen om de forurenede prøver på de 23 kinesere stadig er uklar.

Antidopingagenturet i Kina har forklaret, at atleterne havde indtaget stoffet utilsigtet via forurenet mad fra et hotelkøkken. Den forklaring har Wada købt, men fra flere sider er der udtrykt mistanke omkring forløbet.

Der er tale om hjertemedicinen trimetazidin.

Slutteligt i brevet beder de nordiske atletkomitéer om en forklaring på, hvordan Wada frem mod sommerens OL og fremover vil samarbejde med og kommunikere til diverse atletkomitéer.

Brevet er fra dansk side underskrevet af langrendsløberen Asger Fischer Mølgaard, som er formand for Atletkomitéen i Danmark.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

12. JUN 2024 • 16:43SPORT
Manden i NBA's velkendte logo er død