Astralis er klar til nyt favntag med finaleplads

21. MAJ 2024 • 17:04SPORT

For tredje turnering i træk er Astralis klar til semifinale. De foregående gange er det blevet endestationen.

"Tredje gang er lykkens gang", lyder et gammelt mundheld. Et mundheld, som det danske Counter-Strike-hold skal sværge til onsdag.

Tirsdag spillede holdet sig frem til semifinalen ved CCT Global Finals med en 2-1-sejr over det serbisk-russiske hold Aurora.

Det er tredje turnering i træk efter udskiftning af holdkaptajn og træner, at holdet spiller sig frem blandt de fire sidste i en stor turnering. De to foregående gange er finalepladsen dog glippet.

I semifinalen venter amerikanske Team Liquid, som har danske Casper "cadiaN" Møller som holdkaptajn.

Selvtilliden på holdet er dog stor efter stærkt spil de seneste måneder.

- Vi har en følelse af, at vi ikke kan tabe, uanset hvad kampen står i løbet af et map. Der skal virkelig meget til at slå os ud af kurs, siger holdets formstærke Martin "stavn" Lund.

- Nu er vi i semifinalen, og vi går selvfølgelig efter at fortsætte udviklingen og vinde. Det er altid fedt at spille mod Liquid, og selv om det sagtens kan blive en rigtig tæt kamp, skal vi i finalen nu.

Tirsdagens kvartfinale mod Aurora så ud til at blive svær for de fem danskere, som på første map, Mirage, aldrig fandt fodfæste.

Aurora dominerede fra start til slut og vandt 13-4.

På næste map, Ancient, var rollerne byttet om. Det var Astralis' map-valg, og efter 6-6 halvvejs satte danskerne sig tungt på modstanderen.

Syv runder på stribe gav map-sejr på 13-6, og momentum blev taget med ind på det afgørende Nuke-map.

Her blev Aurora skudt sønder og sammen fra start. Astralis buldrede til map-sejr på 13-2 og sikrede den samlede sejr.

Udviklingen i kampen gav en god indikation af, hvor meget stærkere holdet er mentalt nu, efter at man gjorde stjernen Nicolai "dev1ce" Reedtz til holdkaptajn og hentede Alexander "br0" Bro ind på holdet.

- Der er en rigtig god følelse på holdet, og efter vi har fået rollerne på plads med "br0" som ny spiller og "dev1ce" som in-game leader fungerer tingene bare langt bedre end før, lyder det fra Martin "stavn" Lund.

Semifinalen mod Team Liquid spilles onsdag klokken 12.30.

Der er små 3,5 millioner kroner i præmiepuljen. Vinderen snupper halvdelen.

Astralis er med semifinalepladsen sikret mindst knap 350.000 kroner i præmiepenge.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

12. JUN 2024 • 16:33SPORT
Manden i NBA's velkendte logo er død