Leslie håber på rød bølge til midtvejsvalg: Jeg elsker Trump

6. NOV 2022 • 03:07UDLAND

Trump-støtte fortæller, at eks-præsidenten er den eneste, der i hendes øjne er "værdig" som præsident.

Donald Trump er ganske vist ikke på stemmesedlen til midtvejsvalget, men han var stadig hovednavnet i Pennsylvania lørdag til et republikansk vælgermøde.

Her håber de fremmødte på en "rød bølge" og et stærkt republikansk greb om Kongressen efter valget 8. november.

Pennsylvania har været en af de mest afgørende delstater ved de seneste to præsidentvalg. Igen i 2022 ventes staten at være i begivenhedernes centrum, blandt andet med en sand neglebider om delstatens ene senatsplads.

Det var derfor næppe tilfældigt, at ekspræsidenten talte her så kort inden valget.

I en rød "Trump 2020"-T-shirt fortæller Leslie Boswell, at hun er blandt publikum for at "have det sjovt og stemme på Trump" - eller i det mindste republikanere - når tirsdagens valg bliver afviklet.

- Han er den eneste, som er værdig til præsidentposten, siger 39-årige Boswell.

- Jeg elsker Trump, for han støtter alt, hvad jeg tror på. Han bringer Gud tilbage til vores land, han sørger for at få sænket priserne, og han gjorde alt det, han sagde, han ville gøre, lyder det videre fra hende.

En kvinde, som blot kalder sig Janine, stemmer i.

- Jeg håber virkelig, at han stiller op igen, siger hun.

Ved midtvejsvalget er samtlige 435 pladser i det ene kammer, Repræsentanternes Hus, på valg. Derudover er cirka en tredjedel af pladserne i det andet kammer, Senatet, på valg.

Valget ses også ofte som en slags måling af den siddende præsidents popularitet.

Her scorer Joe Biden næppe særligt højt blandt det republikanske publikum i Pennsylvania - og heller ikke generelt i USA, når der foretages målinger af den slags.

Til gengæld har få gjort det bedre end ekspræsident Trump, hvis man spørger de fremmødte i Latrobe lørdag.

Janine kørte fire timer for at høre Trump tale.

- Han er det, som USA står for. Det, som USA var før i tiden, siger hun.

- Om tre dage kommer der en rød bølge, baby, siger den 52-årige republikaner, som står i en t-shirt med det amerikanske flags farver - rød, hvid og blå.

Senatsvalget i Pennsylvania kan blive meget afgørende. I Senatet kan magten vippe til begge sider, da Republikanerne sidder på 50 pladser, mens Demokraterne har 48 pladser - og dertil to uafhængige, som stemmer demokratisk.

Ved stemmelighed i Senatet får vicepræsidenten en stemme. Det er for tiden demokratiske Kamala Harris.

Ved tirsdagens valg står kampen om en plads i Senatet for Pennsylvania mellem demokraten John Fetterman og republikaneren Mehmet Oz.

/ritzau/AFP

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU