Gerningsmand er på fri fod efter tre knivdrab til tysk byfest

24. AUG 2024 • 06:39UDLAND

Tre personer er blevet dræbt, og fem er blevet alvorligt såret under et knivangreb til en byfest i Tyskland.

Tre personer er blevet dræbt, og fem personer er blevet alvorligt såret i et knivangreb under en byfest i den vesttyske by Solingen fredag aften.

Yderligere tre personer har fået skader i forbindelse med angrebet.

Det oplyser tysk politi ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Den tyske avis Bild har talt med vidner, der fortæller, at en mand omkring klokken 21.45 fredag aften stak tilfældigt forbipasserende ned.

Den formodede gerningsmand er lørdag morgen fortsat på fri fod, oplyser en talsperson fra politiet ifølge AFP og Reuters.

Hun oplyser videre, at der er blevet iværksat en omfattende aktion, der har til formål at finde manden.

Lørdag morgen er aktionen udvidet, så den også pågår uden for Solingen. Derfor er der blevet sat adskillige vejspærringer op rundt om byen, hvor der bor omkring 150.000 mennesker.

Politiet har siden fredag aften bedt byens indbyggere om at holde sig indendørs.

Det er politiets opfattelse, at manden handlede alene, oplyste politiet natten til lørdag til Reuters.

Politiet kender endnu ikke identiteten på den mand, der formodes at have udført knivangrebet. Derfor beder politiet lørdag morgen vidner i besiddelse af foto- og videomateriale om at indsende det.

Politiefterforskere fortalte i løbet af natten til lørdag til mediet Bild, at de kategoriserer angrebet som et terrorangreb.

Delstatens indenrigsminister, Herbert Reul, har kaldt knivangrebet for et målrettet angreb på menneskeliv, men har afvist at spekulere i motivet, skriver Reuters.

Knivangrebet skete under en fejring af byens 650-års fødselsdag, som skulle vare hele weekenden.

Vidner på stedet har fortalt til Bild, at gæster til byfesten blev bedt om stille og roligt at forlade pladsen.

Bevæbnet politi har i løbet af aftenen og natten opholdt sig på byens torv, hvor angrebet fandt sted. Der er blevet opsat afspærringer, ligesom en del af området er blevet afskærmet, skriver dpa.

Byens borgmester, Tim-Oliver Kurzbach, beskriver i en pressemeddelelse fredag aften, hvordan alle i byen er i chok, forfærdede og i stor sorg.

- Vi ville bare gerne fejre byens jubilæum sammen, men må nu i stedet sørge over de dræbte og sårede. Dette angreb på vores by river mit hjerte itu.

- Mine øjne fyldes med tårer, når jeg tænker på dem, som vi har mistet. Jeg beder for alle dem, der fortsat kæmper for deres liv, skriver han.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT