Endnu et medlem af The Pointer Sisters er død

1. JAN 2023 • 09:24UDLAND

Anita Pointer, der sammen med sine søstre stod bag en af 1980'ernes populære popgrupper, er død. Hun blev 74.

Den amerikanske sangerinde Anita Pointer, medlem af den populære popgruppe The Pointer Sisters i 1970'erne og 1980'erne, er død.

Det skriver det amerikanske medie Variety.

Sangerinden døde lørdag i en alder af 74 år. Hendes publicist oplyser ikke dødsårsagen men fortæller, at sangerinden døde omgivet af familie.

- Selv om vi er dybt berørte over tabet af Anita, finder vi trøst i, at hun nu har fundet fred sammen med sin datter, Jada, og hendes søstre June og Bonnie, lyder det i en udtalelse fra Anita Pointers nærmeste familie.

The Pointer Sisters blev dannet i 1969 og hittede gennem 1980'erne med numre som "I'm So Excited" og "Jump (For My Love)".

Som navnet antyder, bestod gruppen ved dannelsen af de fire søstre Anita, Ruth, Bonnie og June Pointer.

Det var ikke med forældrenes velsignelse, at deres døtre blev popsangere, har The Guardian tidligere skrevet.

Forældrene var en del af en kristen menighed i Oakland, hvor faren arbejdede som pastor.

Forældrene forbød afspilning af rock i hjemmet, for øvrigt sammen med neglelak, bukser og drenge. De håbede i stedet, at døtrene ville blive gospelsangere.

Men de to yngste søstre, Bonnie og June, var blevet bidt af popmusikken og begyndte i slutningen af 1960'erne at optræde på natklubber. Senere blev deres to ældre søstre også en del af gruppen.

The Pointer Sisters er gennem karrieren blev hædret med flere fine priser heriblandt tre Grammy-priser.

I 1994 blev popgruppen hædret med en stjerne på Hollywood Walk of Fame.

Popgruppen eksisterer fortsat i dag, men har efter Junes død i 2006 og Bonnies død i 2020 fået nyt liv gennem nogle af familieflokkens yngre medlemmer, Issa og Sadako Pointer.

Det ældste medlem af den oprindeligt Pointer Sisters-besætning, Ruth Pointer, på 76 år er også fortsat en del af popgruppen.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU