Wozniacki giver boldpige stor oplevelse i showkamp

11. JUN 2024 • 23:10SPORT

Et heldigt boldbarn fik lov til at spille et point mod ukrainske Elina Svitolina i Champions Battle i Herning.

Trickskud mellem benene og samspil med en storskærm stod ikke i vejen for gode tennistakter i tirsdagens showkamp i Jyske Bank Boxen.

For selv om Champions Battle mest står i underholdningens tegn, så blev Elina Svitolina og Caroline Wozniackis tenniskvaliteter fremvist i stjernernes singlekamp.

Underholdningen fyldte dog også en del, og især Wozniacki fik lang snor, da hun til Svitolinas forvirring fik lov til at spille bande med arenaens storskærm.

Kort efter fik en heldig boldpige fra Herning Tennisklub til store klapsalver noget af en oplevelse, da Wozniacki tillod sig en pause, så boldbarnet kunne prøve sine tenniskvaliteter mod den erfarne ukrainske modstander.

Svitolina tog dog stadig pointet og havde smilet i behold, trods et par halvkontroversielle kald i Caroline Wozniacki 6-4-sejr i først sæt.

Men så skruede Svitolina også en tand op for niveauet, og tennisspillet fyldte i andet sæt, hvor ukraineren vandt 6-4.

Der var ikke tvivl om, at Wozniacki var den store publikumsfavorit i Herning. Selv om Svitolinas kvalitetsbolde til tider fik hjemmepublikummets klapsalver i gang, kunne det ikke måle sig med jublen, når Wozniacki vandt et point.

Tredje sæt blev afgjort som et tiebreak, hvor Wozniacki trods et halvhårdt fald i sættets begyndelse vandt 10-4 og dermed kampen 2-1 i sæt.

Det blev også understreget, hvem der var publikumsfavorit i tirsdagens herresingle.

I sin første opvisningskamp på dansk jord blev Holger Rune modtaget til en stor lydkulisse i en ellers kun halvfyldt arena.

Det var Runes første kamp mod franske Gaël Monfils, som den 21-årige dansker tidligere har tilstået, at han jagtede autografer fra som ung knægt.

En "showman" udnævnte Rune franskmanden til ved mandagens pressemøde. Og den titel levede Monfils op til.

Flere gange fik Monfils hjemmepublikum til at bryde ud i grin med kække bemærkninger og drillerier med boldbørnene. Her fik både et boldbarn og en ung tilskuer lov til at spille point.

Rune selv kvitterede i løbet af kampen også med tricks og highfives til linjedommerne til tilskuernes begejstring.

Mellem underholdningen fik de to tennisstjerner dog også vist et højt tennisniveau.

Ungdommelige Rune havde dog overtaget på 37-årige Monfils, og danskeren vandt kampen 2-0 i sæt.

Tennisaftenen i Herning blev afsluttet med en mixeddouble, hvor Rune og Wozniacki mødte Svitolina og Monfils, der danner par privat.

Den sene kamp, hvor der kun blev spillet et enkelt sæt foran en næsten tom arena, endte med et nederlag til danskerne.

Svitolina og Monfils vandt 6-4, og dermed blev det ikke en drømmeoptakt for en eventuel dansk mixeddouble ved sommerens OL.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

17. JUL 2024 • 11:27SPORT
Randers henter angriber i Frankrig