William Kvist træder ud af Parkens bestyrelse

21. MAR 2023 • 16:05SPORT

Siden 2019 har William Kvist været i bestyrelsen i Parken, men nu er han uønsket, skriver han på Facebook.

Den tidligere fodboldspiller William Kvist er færdig i Parken Sport & Entertainments (PSE) bestyrelse.

Det oplyser fodboldklubben FC København, som er ejet af PSE, på sin hjemmeside tirsdag.

William Kvist har siddet i bestyrelsen siden 2019 og har også i en periode været fungerende sportslig leder i FCK.

Men når der er generalforsamling i PSE 21. april, stiller den tidligere FCK-anfører og landsholdsspiller ikke op til genvalg.

- F.C. København er inde i en rivende positiv udvikling både kommercielt og sportsligt, så nu vil vi i bestyrelsen starte arbejdet for at finde en ny kandidat til bestyrelsen, siger bestyrelsesformand Allan Agerholm.

- Her vil vi have fokus på at finde en med stor erfaring og international indsigt i fodboldbranchen for at sikre, at vi også fremadrettet har de kompetencer i bestyrelsen, siger han.

William Kvist skriver selv på Facebook, at han er blevet bedt om at trække sig.

- Ejerkredsen ønsker ikke længere min tilstedeværelse. Jeg forstår deres ønske. For jeg har ikke været nem at have i bestyrelsen, skriver Kvist.

Han fortæller, at han har kæmpet for, at der ikke skal betales udbytte til aktionærer, når klubbens træningsanlæg trænger til en kærlig hånd, og når tribunerne i Parken er medtagede.

- Den kamp har jeg ikke kunnet vinde. Uanset hvor hårdt jeg har tacklet igennem. Nu må andre tage over. Mit officielle bidrag til klubben slutter her. Men min kærlighed har ingen ende, skriver han.

William Kvist spillede i løbet af sin karriere næsten 400 kampe for FCK, hvor han var ad to omgange. Han satte fodboldstøvlerne på hylden i sommeren 2019.

Kort derefter blev han valgt ind i bestyrelsen hos PSE, som for nylig har udskilt fodboldklubben FCK i et selvstændigt selskab.

I oktober 2020 var William Kvist med til at bestemme, at Ståle Solbakken skulle fyres som manager i FCK. I den forbindelse blev han selv indsat som midlertidig sportslig leder.

Det var dermed ham, der stod i spidsen for ansættelsen af Jess Thorup som cheftræner i november 2020.

I kølvandet på sin fyring var Ståle Solbakken ude med kritik af PSE-bestyrelsen, som ifølge ham manglede fodboldfaglig tyngde - også efter at William Kvist trådte ind i den.

William Kvist blev i foråret 2021 erstattet som sportslig ansvarlig, da FCK hyrede Peter "PC" Christiansen som sportsdirektør.

Siden da har klubben sagt farvel til flere af de medarbejdere, som William Kvist hyrede i sin tid som sportslig ansvarlig. Det gælder blandt andre mentaltræner Christian Engell og analytiker Mounir Akhiat.

Inden længe er det så William Kvist, der selv er fortid i klubben, som han har repræsenteret gennem en lang årrække.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU