UAE-duo sætter Skjelmose på plads i Schweiz Rundt

13. JUN 2024 • 17:16SPORT

Mattias Skjelmose tabte meget tid, da Adam Yates udbyggede sin føring og vandt 5. etape i Schweiz Rundt.

Adam Yates (UAE) vandt torsdag 5. etape af Schweiz Rundt, der sluttede med en lang stigning op til målet i Cari, og udbyggede dermed sin føring i klassementet.

Mattias Skjelmose (Trek), der er forsvarende vinder af etapeløbet, mistede til gengæld kontakten med favoritterne med omkring seks kilometer tilbage af etapen, da João Almeida lavede et vildt stykke føringsarbejde for Yates.

Danskeren tabte knap to minutter til både Yates og Almeida, der kørte sig ind som nummer to på etapen foran Egan Bernal (Ineos), Matthew Riccitello (Israel) og Enric Mas (Movistar).

Yates og Almeida, der i Tour de France skal være luksushjælpere for Tadej Pogacar, indtager også første- og andenpladsen i det samlede klassement, hvor Skjelmose faldt fra en tredje- til en sjetteplads.

Danskeren har 2 minutter og 17 sekunder op til Yates.

Efter en hektisk start på torsdagens etape fik et udbrud på fem ryttere etableret sig. De blev dog holdt i forholdsvis kort snor og havde aldrig mere end to minutters forspring.

Med især Adam Yates' UAE-hold som kontrollerende kørte feltet stille og roligt ind på udbryderne, og da man ramte den seriøse del af Cari-stigningen var afstanden forduftet.

Feltet blev samtidigt kraftigt reduceret, og da først Almeida satte sig frem blev fårene for alvor skilt fra bukkene.

Almeida slog ud med lidt under to kilometer til målstregen, men da Yates lidt senere knækkede de resterende rivaler, kørte Almeida sig på imponerede vis tilbage og sluttede kun fem sekunder efter sin kaptajn.

Fredag og lørdag venter flere bjerge i Schweiz Rundt, som søndag afsluttes med en knap 16 kilometer lang bjergenkeltstart.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

17. JUL 2024 • 11:27SPORT
Randers henter angriber i Frankrig