Tobias Lund overrumpler Bahrain-duo og tager flot sejr

4. OKT 2024 • 18:04SPORT

Den danske sprinter Tobias Lund fortsatte fredag sin optur i 2024 med en flot sejr på 4. etape af Cro Race.

Det danske sprintertalent Tobias Lund Andresen tog fredag en af sin korte karrieres største sejre.

På 4. etape af Cro Race pressede den 22-årige dansker sig foran alle konkurrenter på en svær afslutning og snuppede sin sjette professionelle sejr i karrieren - alle hentet i 2024.

Team DSM-rytteren vandt tidligere i år to etaper samt en holdtidskørsel i PostNord Danmark Rundt og tog desuden pointtrøjen.

I april vandt han tre etaper i et tyrkisk etapeløb.

Fredag var flere danskere involveret i afslutningen, som var både stigende og belagt med brosten.

Bahrain-duoen Edoardo Zambanini og Fred Wright så ud til at have knækket alle konkurrenter, men da det fladede en smule ud på de sidste 100 meter, strøg Lund forbi og vandt forholdsvist sikkert efter en udfordrende dag i Kroatien.

- Jeg stolede meget på mig selv. Jeg blev sat med lang tid på bjerget og satte sammen med mit hold mit eget tempo. Det har nok været den bedste dag i mit liv rent fysisk, siger Lund til Eurosport.

Anders Foldager og Frederik Wandahl blev henholdsvis nummer ti og ni på etapen.

I den samlede stilling avancerede Lund til andenpladsen - 22 sekunder efter UAE's Brandon McNulty - men ambitionerne er begrænsede.

- Det bliver svært at slå McNulty. Stor respekt til ham for hans etapesejr torsdag. Det var imponerende. Den samlede sejr er udelukket, men podiet er et mål. Jeg tror aldrig, jeg er sluttet i top-20 i et klassement, siger Lund.

Wandahl og Foldager er henholdsvis nummer fem og syv i klassementet.

Cro Race afsluttes lørdag og søndag med to flade etaper, hvor Lund og de andre danskere igen har mulighed for at stråle.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT