Thomasbergs simple regnestykke: Vi skal bruge ni point

3. OKT 2024 • 07:30SPORT

FCM-træner Thomas Thomasberg har regnet på, hvor mange point der skal til for at gå videre i Europa League.

Efter det sene pointtab i den første Europa League-kamp mod Hoffenheim skal FC Midtjylland bruge mindst otte point i de sidste syv kampe for at avancere.

Sådan lyder det fra FCM-træner Thomas Thomasberg, der vurderer, at en pointhøst på ni til ti point vil være nok til at gå videre blandt de 24 bedste hold i ligaspillet.

- Den simple matematik ligner, at vi skal lave ni-ti point for at komme i betragtning. Det ser svært ud at nå det med alt under ni point. Så vi mangler at hente otte point i de næste syv kampe, siger Thomasberg.

FCM spillede 1-1 imod Hoffenheim for en uge siden i Herning. Torsdag aften skal det danske mesterhold møde israelske Maccabi Tel Aviv på neutral grund i Beograd.

- Lige nu spekulerer vi ikke så meget over regnestykket. Vi ved godt, at hver gang der går en kamp, hvor vi ikke hiver tre point hjem, så er der en runde mindre til at hente de nødvendige sejre.

- Det er vores målsætning og realistiske forventning at gå videre. Det vil vi gerne nå så hurtigt som muligt. Hvis det ikke bliver sådan, må vi kæmpe til sidste øjeblik, lyder det fra Thomasberg.

FCM har i denne sæsons 18 kampe kun tabt en enkelt gang på tværs af alle turneringer. Slovan Bratislava vandt hjemme over FCM, der dermed missede Champions League og røg ned i Europa League.

- Helhedsindtrykket fra alt det, vi har lavet, giver mig en sikkerhed og tryghed. Vi har været gode og stabile. Vi har lavet resultater i rigtigt mange kampe.

- Vi har tabt en enkelt kamp i hele efteråret. Det var i Bratislava. Vi spillede også de sidste fem kampe i mesterskabsspillet i foråret uden at tabe. Det er en lang periode, hvor jeg har set stabilitet.

- Og med et andet hold har jeg efter sommerferien set et godt niveau, en sult og en vilje til at præstere og vinde fodboldkampe, siger Thomasberg.

FCM skal også møde Union Saint-Gilloise, FCSB, Frankfurt, Porto, Ludogorets og Fenerbahce i Europa Leagues ligaspil.

FCM's kamp mod Maccabi Tel Aviv spilles torsdag klokken 18.45.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT