Storspillende Landin hylder sit forsvar efter kæmpesejr

25. JAN 2023 • 20:32SPORT

Niklas Landin fik gode arbejdsbetingelser i målet bag en velfungerende og bevægelig dansk defensiv.

Med 11 redninger alene i første halvleg var målmanden Niklas Landin stærkt medvirkende til, at det danske håndboldlandshold aldrig kom i problemer i VM-kvartfinalen mod Ungarn.

Hele 40-23 lød de danske sejrscifre på, men i vanlig stil er Niklas Landin ikke meget for at tale om sin egen præstation mellem stængerne.

Han sender i stedet alle roser videre til det velfungerende forsvar, der pressede ungarerne til dårlige afslutninger.

- Det gik lettere, end jeg havde regnet med.

- Det er nemt at stå inde bagved, når de arbejder sammen, som de gjorde. Overordnet set var det et rigtig godt forsvar at stå bag, og det håber jeg, vi kan tage med videre, siger Niklas Landin.

Han hæfter sig især ved, at den frygtede stregkæmpe Bence Bánhidi ikke fik et ben til jorden i kampen mod det danske midterforsvar.

- Vi spillede meget fysisk mod ham, og derfor fik de aldrig gang i deres stregspil. De havde utrolig svært ved at komme til afslutninger i første halvleg, og det gjorde jo hele forskellen, siger Niklas Landin.

På en ellers udramatisk aften fik han dog pulsen op, da en ungarsk spiller hamrede bolden i retning af hans ansigt i første halvlegs sidste sekund.

Det udløste en verbal skideballe fra den danske stjernemålmand

- Han ramte mig lige på strubehovedet, og det er altid lidt irriterende, for så kan man ikke få luft. Jeg sagde til ham, at det var helt unødvendigt. Først på tysk og bagefter på engelsk, siger Niklas Landin.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU