Politi anholder fan på Wembley for mulig Hillsborough-reference

4. JUN 2023 • 06:17SPORT

En fodboldtilhænger, som havde tallet 97 samt teksten "ikke nok" på sin trøje, er blevet anholdt og fængslet.

En fodboldfan blev lørdag anholdt under FA Cup-finalen på Wembley mellem Manchester United og Manchester City som følge af bekymringer over sloganet bag på hans trøje.

På det sociale medie Twitter er et billede af den anholdte fan blevet delt flittigt. Af billedet fremgår det, at tallet 97 står bag på hans trøje sammen med ordene "ikke nok".

Ifølge flere iagttagere er sloganet en henvisning til de 97 Liverpool-fans, der mistede livet i Hillsborough-tragedien under FA Cup-semifinalen i 1989.

Metropolitan Police, der er Londons politi, oplyser, at fodboldtilhængeren er blevet varetægtsfængslet på mistanke om at forstyrre den offentlige orden.

- Vi er opmærksomme på dette og har samarbejdet med embedsmænd på Wembley Stadion for at identificere personen, skriver Metropolitan Police i et tweet sammen med et billede af tilhængeren bagfra.

- Han er blevet anholdt og er i politiets varetægt mistænkt for at forstyrre den offentlige orden, tilføjes det.

Manchester City vandt lørdagens FA Cup-finale 2-1 med to flotte mål af Ilkay Gündogan.

Den tidligere Liverpool-spiller Stan Collymore har reageret kraftigt på den anholdtes angivelige budskab.

- Jeg har svært ved at forstå, hvorfor at nogen vil købe en trøje og derefter få tal og ord trykt på den for derefter at vise den frem til en fodboldkamp.

- Dette er ikke at være fan af noget, det er at fejre en tragedie, der stadig den dag i dag gør så ondt på så mange mennesker, skriver han på Twitter.

Hillsborough-tragedien udspillede sig i april 1989.

97 Liverpool-fans døde, efter at de var blevet mast til en fodboldkamp på Sheffield Wednesday's Hillsborough stadion. Det skete forud for FA Cup-semifinalen mellem Liverpool og Nottingham Forest.

/ritzau/Reuters

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU