Pogacar skal køre sig VM-varm med gode canadiske minder

10. SEP 2024 • 11:31SPORT

Tadej Pogacar skal køre sine første løb siden Tour de France-sejren, når han stiller op i Quebec og Montreal.

Tour de France-vinder Tadej Pogacar er den store favorit til VM sidst på måneden. Ud over et par showløb lige efter Tour-sejren i juli har Pogacar ikke kørt løb siden opvisningen i de franske bjerge.

Nu skal VM-formen dog pudses af, og det sker i weekenden i Canada.

Det slovenske fænomen skal, flankeret af et stærkt UAE-hold, køre Grand Prix Cycliste de Quebec fredag og Grand Prix Cycliste de Montreal søndag. Begge er World Tour-løb.

- Jeg har haft en god pause fra løb, og jeg er spændt på at komme tilbage begyndende i Canada, siger Pogacar i en pressemeddelelse fra holdet.

- Det er et smukt sted i verden at køre cykelløb, og jeg har fantastiske minder fra løbet for to år siden.

Pogacar kørte løbene i 2022, hvor han sejrede i Montreal, mens han blev nummer 24 i Quebec. Sidste år vandt UAE-holdet i Montreal ved Adam Yates.

Igor Arrieta, Juan Ayuso, Finn Fisher-Black, Rafal Majka, Domen Novak og Tim Wellens udgør resten af holdet i år.

Tadej Pogacar har haft et forrygende 2024, hvor han lykkedes med den sjældne bedrift at vinde både Giro d'Italia og Tour de France i samme år.

Derudover har han også vundet monumentet Liège-Bastogne-Liège, nyklassikeren Strade Bianche samt etapeløbet Catalonien Rundt.

18 gange i år er han kommet først over målstregen på enten en etape eller i et endagsløb. Milano-Sanremo er faktisk det eneste løb, Pogacar har kørt, hvor han ikke har vundet løbet eller det samlede klassement, hvis det var et etapeløb. Her blev han nummer tre.

- Uanset hvad der sker resten af året, kan jeg være glad for, hvad jeg har opnået i år. Alt andet vil være en bonus, lyder det fra den snart 26-årige slovener.

- Min form er god, og jeg har fokus på at nyde og gøre det godt resten af sæsonen.

VM-linjeløbet køres 29. september i Schweiz på en stærkt kuperet rute, som passer Pogacar rigtig godt.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT