Ny GOG-storskytte skal modstå ekstra fokus fra modstandere

28. SEP 2023 • 12:12SPORT

Aaron Mensing mærker, at modstanderne har stort fokus på hans hårde skud, men det giver ham nye muligheder.

Aaron Mensing har stor respekt for opgaven.

Selv om han er landsholdsspiller og for nylig har scoret mål i verdens bedste håndboldliga, så kommer han ikke sovende til succes i den danske liga.

Det ved han udmærket godt.

- Jeg har været indstillet på, at det ikke bliver let, siger Aaron Mensing.

- Når man har været inde omkring landsholdet og kommer tilbage fra udlandet, så er modstanderne meget opmærksomme og forberedte på én. De ved, hvad de skal forsøge at undgå, og derfor er det ikke let.

Den store og meget hårdtskydende back er vendt hjem til Danmark efter to sæsoner i Flensburg-Handewitt, hvor han trods flere iøjnefaldende præstationer ikke for alvor slog igennem.

Og da brandvarme Simon Pytlick kom til Nordtyskland fra GOG, opsøgte Aaron Mensing selv muligheden for at komme væk. GOG manglede sjovt nok en skudstærk venstreback, og så gav det næsten sig selv.

På Fyn skal han udvikle sider af sit spil, som ikke blev stimuleret i Bundesligaen, hvor han hyppigt fik lov til uforstyrret at stige op og hugge bolden mod mål, og hvor han sjældent dækkede op.

- Fordi der er fokus på mit skud, så går modstanderne meget offensivt til værks. Men det betyder, at jeg kan udvikle mit assistspil, siger Mensing.

- Og så vil jeg udvikle mit forsvarsspil, så jeg bliver en tovejsspiller. Jeg har allerede dækket rigtig meget op i GOG, og det er jeg glad for. Men når man i lang tid ikke har dækket op, så vil niveauet være lidt svingende i begyndelsen. Men det kommer til at blive rigtig godt, siger han.

Allerede nu har han opdaget en af de store fordele ved at skifte Tyskland ud med Danmark.

- I Tyskland brugte vi utrolig meget tid på at rejse. Den normale rytme var, at vi tog afsted dagen inden kamp og sov på hotel. Og dagen efter kamp sov vi hele vejen hjem i bus.

- Her i Danmark er rejserne markant kortere, så jeg har meget mere fritid. Det er positivt, og jeg kan godt mærke, at jeg synes, det er dejligt.

Aaron Mensing kunne imidlertid have forladt Danmark, før han overhovedet var kommet i gang i sin nye sydfynske klub. Da han så småt havde fundet sig til rette i GOG, viste en anden bundesligaklub stor interesse.

Han talte sågar med Füchse Berlin, men GOG var ikke interesseret i at slippe sin nye juvel, så Aaron Mensing fik ikke noget lyncomeback syd for grænsen.

- Og det har jeg det helt fint med. Jeg kan godt forstå GOG. Så det var faktisk ikke noget, jeg for alvor beskæftigede mig med. Hvis det skulle blive relevant, skulle klubberne enes.

- Jeg har lavet en etårig kontrakt her i GOG, og den lever jeg op til. Og så har jeg muligheden for at tage til Bundesligaen næste sommer, hvis det er det, jeg gerne vil. Men det har jeg ikke forholdt mig til, siger Aaron Mensing.

Torsdag skal Aaron Mensing i kamp for GOG, når den ungarske storklub Veszprem kommer på besøg til Champions League-dyst i Odense.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU