Menneskehav tiljubler håndboldherrerne på Rådhuspladsen

30. JAN 2023 • 17:48SPORT

Niklas Landin løftede som første mand VM-pokalen på Rådhuspladsen. Én efter én blev spillerne hyldet.

Hverken den kraftige blæst eller mørket havde afholdt tusindvis af mennesker i at møde op på Rådhuspladsen i København mandag eftermiddag.

VM-guldvinderne fra det danske håndboldlandshold ankom til den centrale plads i hovedstaden klokken 17, efter at de nogle timer forinden var landet i lufthavnen.

Allerede på vej derind var opbakningen synlig i gadebilledet. Mange københavnere tog opstilling på ruten med flag og klapsalver.

Og så nåede spillerne ellers klimakset.

Da bussen trillede ind på Rådhuspladsen, var lydniveauet allerede højt, og det blev ikke ligefrem mindre, da spillerne én efter én blev sendt op på et lille repos for at modtage folkets hyldest.

Niklas Landin var første mand, der fik lov til at hæve trofæet, og et sandt brøl mødte målmanden. Han havde en stor andel i det danske VM-guld og havde endnu ikke fået armene ned mandag.

- Det er helt vildt, hvor meget opbakning der er. Det er ubeskriveligt, lød det fra Kiel-spilleren til DR.

Også på backprofilen Mathias Gidsel gjorde menneskehavet i København stort indtryk.

- Det er det største øjeblik i mit liv. Jeg kan ikke beskrive det med ord. Det er det største, man kan opleve, sagde Gidsel til TV 2.

Kort efter ham fik landstræner Nikolaj Jacobsen en tur på det lille podie, og herefter fulgte en lind strøm af landsholdsspillere, som ikke skulle snyde sig selv for den sjældne oplevelse.

Hyldesten på Københavns Rådhus fortsatte inden for portene, hvor kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) hilste på holdet.

Overborgmester i København Sophie Hæstorp Andersen (S) holdt en tale med fokus på, hvordan præstationen giver genlyd uden for banen.

- Jeres præstation viser vejen frem for håndbold. Ikke kun som elitesport, men som sport for mange - faktisk en af de mest udbredte sportsgrene i Danmark. Mon ikke endnu flere drenge og piger vil gøre sig umage med vipafleveringer ude i hallerne i den kommende tid.

- Vi er privilegerede over at være vidner til et landshold, som er så historisk godt som jeres, lød det fra borgmesteren.

Ifølge kulturministeren er VM-guldet endnu mere imponerende, når man tænker på, at danskerne gik ind til slutrunden som favoritter.

- I har formået at håndtere presset, og I har i den grad funklet, lød det fra Jakob Engel-Schmidt.

Så gik turen ellers ud på den ikoniske balkon, hvor både spillere og familiemedlemmer trådte ud i rampelyset og fejrede triumfen nok en gang.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU