Landstræner: Vi gjorde det unødigt spændende

27. JAN 2023 • 22:30SPORT

De danske håndboldmænd var ved at smide en føring i anden halvleg, og det var unødvendigt, mener landstræner.

Landstræner Nikolaj Jacobsen er lykkelig for pladsen i VM-finalen efter den dramatiske sejr på 26-23 over Spanien i polske Gdansk.

Han mener dog, at danskerne skulle have lukket kampen langt tidligere, end den blev. Danmark var foran med fem mål ved pausen og førte også 20-15 i anden halvleg, inden spanierne kom tilbage i opgøret.

- Vi løste mange ting rigtig flot og kom til pause med en femmålsføring. Så kom der lidt grus i maskineriet.

- Men vi kom op og fik et hul på fem mål igen og havde nogle chancer til at lukke kampen, men Vargas havde nogle fantastiske redninger. Det blev langt mere spændende, end det burde have været, siger Nikolaj Jacobsen.

At spanierne har en evne til at komme tilbage fra næsten udsigtsløse positioner, vidste det danske hold på forhånd.

Men Jacobsen letter alligevel på hatten over den spanske moral og fightervilje.

- De skal kun have et lille moment i kampen, og så ved vi, at håndbold kan vende på 20 sekunder. Kæmpe ros til dem. Jeg mindes ikke at have set et hold komme tilbage så mange gange, i den tid jeg har haft med håndbold at gøre, siger den danske landstræner.

Han erkender, at det også var en svær kamp at være træner i. For selv om hans hold var foran gennem hele opgøret, følte man aldrig, at det var afgjort.

Og det tvang landstræneren til at tage nogle risikable valg i anden halvleg.

- Vi valgte at spille syv mod seks på et tidspunkt, hvor vi ellers tilspillede os okay chancer. Men kampen var for hektisk til, at vi kunne kontrollere den.

- Risikoen var, at spanierne er vanvittig dygtige til at stjæle bolde og fremprovokere angrebsfejl.

- Så ved man jo godt, at der er afregning ved kasse et. Men det handler om at have modet til at turde gøre det, siger Nikolaj Jacobsen.

Nu kan han se frem til sin tredje VM-finale i spidsen for det danske landshold.

- Lige nu er jeg lettet. Og så er der fokus på den næste opgave. Vi vil vinde på søndag, og så må vi se, om det kan lade sig gøre, siger Nikolaj Jacobsen.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU