Kulisse hjalp Team Esbjerg til sejr i første DM-finale

22. MAJ 2024 • 08:34SPORT

Team Esbjerg-træner Jesper Jensen hang sig ikke i, at modstanderholdet formåede at komme bedst fra start.

Team Esbjerg besejrede i den første af maksimalt tre finalekampe tirsdag Nykøbing Falster Håndbold med 35-20 på hjemmebane.

Gæsterne nåede at komme foran 4-2, inden Esbjerg stille og roligt fandt formen.

- Det er meget normalt, når man går ind til en DM-finale, at man mærker lidt, men jeg tror også, at vi lige skulle i gang og mærke, at nu står vi i finalen, og så begyndte det at gå bedre.

- Efter de første 15-20 minutter fik vi hævet niveauet og viste, hvilket niveau vi har som hold, siger Team Esbjerg-spilleren Julie Bøe Jacobsen til klubbens hjemmeside.

Den norske spiller fremhæver hjemmebanepublikummet som en faktor for, at Team Esbjerg kom tilbage i kampen.

- Det var også en fed kulisse at spille i, og den brugte vi til vores fordel. I anden halvleg fik vi også bedre timing i vores forsvar og angreb, siger Julie Bøe Jacobsen.

Nordmanden stod for seks af Team Esbjergs mål. Holdkammeraten Michala Møller blev kampens topscorer med syv mål.

Team Esbjerg-træner Jesper Jensen hang sig efter kampen ikke i, at holdet ikke formåede at komme bedst fra start.

- I sidste ende har det ikke stor betydning, om der står 2-4 eller 4-2 i starten.

- Det vigtigste er, at man kommer ind med det, man gerne vil, og så kan spillet rettes til undervejs, lyder det fra Jesper Jensen.

Det var et amputeret Esbjerg-hold, der stillede til start.

Landsholdsbacken Mette Tranborg er ude, landsholdsstregen Kathrine Heindahl var tilbage på bænken efter lang skadespause, og stjernerne Nora Mørk og Henny Reistad blev skånet på grund af skavanker.

Desuden udgik Team Esbjergs Kristine Breistøl tidligt i tirsdagens finalekamp, men Jesper Jensen oplyser, at skaden ikke er slem.

Trods skader til flere af holdets største stjerner, netop som ligaen skal afgøres, er esbjergenserne nu kun én sejr fra DM-titlen. Den kan komme lørdag, hvor næste DM-finale spilles i Nykøbing Falster.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU