Indskifter redder Tyskland i uforløst storkamp mod Spanien

27. NOV 2022 • 22:24SPORT

Niclas Füllkrug udlignede sent til 1-1, da Tyskland og Spanien leverede en halvtam storkamp ved VM.

Tyskland viste fremgang, men er stadig presset ved VM i fodbold.

Efter 1-1 mod Spanien søndag skal Tyskland torsdag selv slå Costa Rica og have spansk hjælp for at undgå en tidlig hjemrejse.

Álvaro Morata åbnede ballet, inden indskiftede Niclas Füllkrug sent reddede Tyskland i et uforløst brag mellem de europæiske stormagter.

Tyskland havde længe for lidt at byde ind med, når man tænker på, at Hansi Flicks tropper var tvunget i offensiven efter 1-2-skuffelsen mod Japan i første kamp.

Spanien er med sine fire point og 8-1 i målscore efter to kampe stadig i førersædet i forhold til at gå videre til ottendedelsfinalerne.

Der skal dog mindst et point på bordet mod Japan torsdag, hvis spanierne selv skal afgøre det.

Tyskland har til gengæld kniven for struben, omend Füllkrugs scoring hjalp en del. Holdet skal ud over at slå Costa Rica samtidigt håbe, at Spanien slår Japan.

I tilfælde af tysk sejr og japansk uafgjort bliver målscoren afgørende. Tysklands hedder lige nu 2-3 og Japans 2-2. Hvis Japan slår Spanien, er Tyskland ikke helt ude. Men så skal tyskerne overgå Spaniens målscore.

Selv om Tyskland startede med et højt pres, kom opgørets første store mulighed til Spanien.

Efter syv minutter bankede Dani Olmo til bolden fra kanten af feltet, og den prellede efter en god redning af Manuel Neuer af på både overliggeren og stolpen.

Efterfølgende var der optræk til mere i begge ender, men sprudlende var det ikke ligefrem. Til gengæld var der dramatik efter 40 minutter.

Forsvarsspilleren Antonio Rüdiger headede bolden i det spanske og nåede også at juble med sine holdkammerater, inden scoringen blev annulleret for offside med hjælp fra VAR.

Tyskland oppede sig efter pausen, men havde svært ved at tilspille sig åbne chancer. I stedet lynede netop indskiftede Morata efter 62 minutter og sendte Jordi Albas indlæg i nettet foran et par passive tyskere.

Tyskernes pres fik fart på frem mod slutfløjtet, og stortalentet Jamal Musiala var tæt på en udligning, inden Füllkrug syv minutter før tid bankede bolden i nettet med højrebenet, efter at han overtog den fra Musiala i feltet.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU