Iffe Lundberg valgte Europa over bænkplads hos NBA-mester

23. JUN 2024 • 08:15SPORT

Boston Celtics henvendte sig til danske "Iffe" Lundberg, men tilbuddet fra NBA-mestrene var ikke interessant.

For godt to år siden skrev basketballspilleren Gabriel "Iffe" Lundberg historie, da han som den første dansker fik debut i NBA. En drengedrøm gik i opfyldelse med opholdet hos Phoenix Suns.

Opholdet blev kortvarigt, da han kort efter skiftede tilbage til europæisk basketball. Og da tilbuddet om en ny kontrakt i NBA landede denne sommer, blev det et nej tak fra Lundberg.

Selveste NBA-mesteren Boston Celtics viftede ham om næsen med en kontrakt, men den 29-årige dansker valgte at skifte fra italienske Virtus Bologna til Partizan Beograd i Serbien.

- Det var ikke noget svært valg for mig. Det kan lyde lidt skørt, men jeg var slet ikke i tvivl, siger Gabriel "Iffe" Lundberg til TV 2 Sport.

- Boston var meget ærlige og transparente i deres tilgang til mig. Jeg ville være blevet noget, der minder om 15.-mand på holdet og reelt kun en træningsspiller. Altså ikke noget med garanteret spilletid eller muligheder. Det dur ikke for mig mere. Jeg har brug for spilletid på banen.

Modsat lokkede Partizan Beograd med masser af spilletid på hans favoritposition som point guard.

Gabriel "Iffe" Lundberg fik fire kampe i slutningen af NBA-grundspillet for Phoenix Suns tilbage i 2022. Han scorede 3,3 point i gennemsnit i de kampe.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU