GOG afmonterer Skanderborgs comebackforsøg

17. SEP 2024 • 21:40SPORT

GOG vandt 36-34 ude over Skanderborg AGF efter at have formøblet et femmålsforspring undervejs.

GOG står fortsat noteret for lutter sejre i Herre Håndbold Ligaen, og nu kan det fynske håndboldflagskib også bryste sig af at ligge nummer et.

Tirsdag aften vandt GOG med 36-34 ude over Skanderborg AGF efter at have ført med 21-17 ved pausen i Ceres Arena i Aarhus.

Undervejs i anden halvleg nåede forspringet op på fem mål, men hjemmeholdet udlignede, inden GOG viste sig stærkest i slutfasen.

Sæsonens tredje ligasejr kom i hus efter blændende angrebsspil fra den norske playmaker Tobias Grøndahl. Ud over at styre angrebsspillet blev han også noteret for syv scoringer og blev dermed sejrherrernes topscorer.

I begyndelsen af opgøret fløj målene ind i begge ender, før GOG-forsvaret og målvogter Salah Boutaf fik bedre fat.

Det medførte en fynsk pauseføring på 21-17.

Efter pausen døjede Skanderborg-keeperne Kristoffer Laursen og Magnus Brandbyge fortsat med at få fat i noget som helst.

Laursen formåede at blive pillet ud af målet i begge halvlege. Samlet set forlod han kampen med en pinlig redningsprocent på nul, da alle 12 skud på ham gik ind. Brandbyge spillede sig op i anden halvleg og blev noteret for en redningsprocent på 20.

Heldigvis fungerede Skanderborgs forsvars- og angrebsspil lidt bedre, og en storspillende Emil Lærke kunne udligne til 31-31 med lidt under syv minutter tilbage af opgøret.

I kampens sidste minut havde Skanderborg et langt angreb med tre afslutninger, der kunne have udlignet opgøret. Den første blev reddet, den anden blokeret og den tredje sendt på stolpen.

GOG fik fat i bolden, Kasper Christensen tog en timeout og lagde planen for de sidste ti sekunder, som fynboerne udnyttede til at score et mål mere.