Danskbaseret amerikansk fodboldhold har træner på plads

3. OKT 2024 • 07:45SPORT

Nordens amerikanske fodboldhold har ansat 55-årige John Shoop som holdets første cheftræner.

Det bliver den 55-årige amerikaner John Shoop, der skal være cheftræner for det danskbaserede hold Nordic Storm, der i maj 2025 træder ind i den bedste europæiske liga i amerikansk fodbold, European League of Football (ELF).

John Shoop har fået en toårig kontrakt, der trådte i kraft 1. oktober, oplyser Nordic Storm i en pressemeddelelse.

Nordic Storm blev i september lanceret som et dansk-svensk hold, der får hovedsæde i Danmark og skal spille hjemmekampe på Gladsaxe Stadion. ELF er Europas svar på NFL.

John Shoop har lang erfaring inden for amerikansk fodbold og kommer til Nordic Storm fra det tyske hold Rhein Fire, der har vundet ligaen de seneste to sæsoner.

Tidligere i karrieren har han været offensiv koordinator og quarterback-coach hos NFL-holdet Chicago Bears samt quarterback-coach hos NFL-holdene Oakland Raiders og Tampa Bay Buccaneers.

Derudover har han været træner på de amerikanske universiteter North Carolina og Purdue.

Holdet på 65 spillere - heraf 12 reserver - vil løbende blive udtaget frem mod marts 2025.

- Nordic Storm er et ambitiøst hold på Nordens vegne. Og med god grund, for der er kommet mange dygtige spillere herfra de seneste år, som i dag spiller på højeste niveau.

- Nu skal vi lave et europæisk storhold. Der ligger et stort arbejde foran os. Vi vil opbygge noget særligt her, noget som spillere og fans i hele Norden kan være stolte af, siger den nye cheftræner.

Nordic Storm vil i de kommende måneder forsøge at rekruttere de bedste spillere fra primært Danmark og Sverige.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT