CAS bakker op om Pogbas forklaring: Utilsigtet dopingindtag

7. OKT 2024 • 20:20SPORT

Paul Pogba fik nedsat sin straf, fordi en læge fejlagtigt hævdede at have styr på, hvad franskmanden indtog.

Det var en utilsigtet handling, da Paul Pogba indtog det stof, der endte med at koste ham en dopingkarantæne.

Sådan lyder konklusionen i den afgørelse, som Den Internationale Sportsdomstol (CAS) mandag har offentliggjort.

Pogba blev i februar idømt en karantæne på fire år, efter at han var blevet testet positiv for det ulovlige stof dehydroepiandrosteron.

Et stof, der fremmer produktionen af testosteron.

Fredag kom det så frem, at Pogbas karantæne var blevet nedsat til halvandet år.

Begrundelsen fra CAS bakker op om franskmandens forklaring om, at han ikke indtog stoffet med vilje.

- CAS-panelet har baseret sin afgørelse på de beviser og juridiske argumenter for, at Pogbas indtagelse af dehydroepiandrosteron, som han blev testet positiv for, ikke var bevidst og var et resultat af fejlagtigt indtagelse af et tilskud, som en læge havde udskrevet til ham i Florida, efter at Pogba havde fået vished fra lægen, som hævdede at have behandlet flere amerikanske og internationale atleter på højt niveau, om, at vedkommende havde kendskab og tog hensyn til Pogbas antidopingforpligtelser under det internationale antidopingkodeks, lyder det i forklaringen.

Pogba blev testet positiv efter en kamp i Italien mellem Juventus og Udinese i august 2023.

Det var i første omgang den italienske antidopingdomstol TNA, der gav den franske midtbanestjerne fire års karantæne, hvilket han straks appellerede til CAS.

Afgørelsen betyder, at han må spille fodbold igen fra marts næste år. Pogba er på kontrakt i Juventus frem til sommeren 2026.

Måske kan han også få comeback på det franske landshold, som han har været med til at føre til VM-guld. I hvert fald er landstræner Didier Deschamps begejstret for nyheden om karantænenedsættelsen.

- Han skal gå gennem forskellige stadier, men det er fantastisk nyt, at han kan spille igen fra marts, siger landstræneren til det nationale fodboldforbunds hjemmeside.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT