Bundesligaklubben Mainz hyrer Bo Henriksen

13. FEB 2024 • 10:59SPORT

Den tidligere AC Horsens-træner Bo Henriksen skal være træner i Bundesligaen, hvor han har fået job hos Mainz.

Bo Henriksen har fået job i Bundesligaen.

Den danske fodboldtræner er således blevet hyret af Mainz, som i weekenden fyrede Jan Siewert.

Det oplyser klubben på sin hjemmeside tirsdag formiddag.

Jan Siewert var manden, der i november overtog trænerjobbet fra en anden dansk træner i Mainz. Efter flere år i klubben forlod Bo Svensson jobbet i kølvandet på måneder med dårlige resultater.

Bo Henriksen har en fortid hos blandt andet FC Midtjylland, AC Horsens og Brønshøj, og siden efteråret 2022 har han været træner for FC Zürich i Schweiz.

Nu skal han forsøge at hive Mainz ud af nedrykningsfare. Klubben er placeret næstsidst i Bundesligaen med fire point op til den 16.-plads, der udløser en playoffkamp om overlevelse. Der er ni point op til fuldkommen sikkerhed.

- Vi har kigget intenst på vores nuværende situation og analyseret, hvilken type træner og hvilken tilgang til fodbold vi har brug for i vores svære situation, siger Mainz-sportsdirektør Christian Heidel.

- Det har ledt os til Bo Henriksen, som er en træner, der i sin karriere har formået at forme hold under meget svære omstændigheder.

- Samtidig er Bo Henriksen en meget emotionel, åben og meningsfyldt karakter, som udstråler en utrolig energi, som passer rigtig godt til Mainz, siger Christian Heidel.

FC Zürich meddelte tidligere i februar, at Bo Henriksen ikke kom til at forlænge sin kontrakt, som stod til udløb til sommer.

Nu er de to parter blevet enige om at ophæve samarbejdet før tid, så Bo Henriksen kan komme til Tyskland.

- Vi er selvfølgelig ærgerlige over denne udvikling, men vi forstår godt, at Bo Henriksen gerne vil forfølge muligheden for at arbejde i Bundesligaen, skriver FC Zürich på sin hjemmeside og takker danskeren for det arbejde, han har lavet i klubben.

Da Bo Henriksen tiltrådte i FC Zürich, lå holdet under nedrykningsstregen i ligaen, men danskeren vendte skuden og sikrede overlevelse.

Holdet indledte den nuværende sæson som ubesejret i de første 12 ligakampe. Siden har klubben ramt et mere jævnt niveau og er nu på tredjepladsen.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU