Betændelse i håndleddet hæmmer dansk fanebærer før OL

22. JUN 2024 • 15:25SPORT

Med lidt over en måned til OL i Paris døjer Anne-Marie Rindom med en overbelastningsskade.

Der venter et helt særligt OL for sejleren Anne-Marie Rindom.

Hun stiller op til sommerlegene som forsvarende mester i Ilca 6 og har samtidig fået den store ære at bære den danske fane under åbningsceremonien.

Men optakten er langtfra problemfri for det danske guldhåb. Det fortæller hun under et interview på et hotel i Herning, hvor hun sidder med en skinne på det ene håndled.

- Jeg har haft en overbelastning. Det er seneskedehindebetændelse, som bliver ved med at komme tilbage. Jeg har fået lagt min anden blokade for at få det til at gå lidt i sig selv, så jeg kan træne indtil OL, forklarer hun.

Med lidt over en måned til højdepunktet i Frankrig handler det om at blive ved uden at belaste håndleddet for meget.

- Jeg kan godt træne, men jeg kan ikke løfte så meget tungt. Den har brug for tre ugers pause, men det har jeg bare ikke. Det må komme efter OL.

- Det er vildt dårlig timing. Det kom i slutningen af april, og jeg troede, at det ville gå i sig selv, men problemet er, at når man bliver ved med at irritere det, så går det ikke væk. Det gør det her heller ikke, siger hun.

Fanen regner hun dog trods alt med, at hun kan bære sammen med håndboldmålmanden Niklas Landin.

- Det er godt, at Niklas er med, griner hun.

Anne-Marie Rindom nåede karrierens foreløbige klimaks i 2021, hvor hun vandt OL-guld i Tokyo. Den 33-årige sejler fra Horsens føjede så sent som i januar i år endnu en VM-guldmedalje til den i forvejen store samling.

Lørdag lagde Anne-Marie Rindom vejen forbi Herning, der er vært for DM-ugen, hvor en lang række danske mesterskaber er samlet.

Her modtog hun Kulturministeriets Idrætspris 2024 af kulturminister Jakob Engel-Schmidt, og med den fulgte 100.000 kroner.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU