Usædvanlig sommerdag med skybrud og kraftig vind i vente

6. JUL 2024 • 09:10INDLAND/KRIMINAL

Blæst, regn og muligvis skybrud vælter ind over det meste af landet i løbet af lørdag.

Selv om beboerne i landets sydlige egne vågner op til klar himmel og morgensol lørdag, så varer det gode vejr ikke ved.

Der venter således de fleste danskere en dag med en hel del regn, som visse steder kan resultere i skybrud.

- Vi har et lavtryk i Nordsøen, der formentlig resulterer i kraftige tordenbyger i eftermiddag og i aften. Det begynder i Østjylland og på Fyn, og senere rammer det Sjælland og Bornholm.

- Der kan komme rigtigt meget vand på meget kort tid, og vi forventer også hagl og kraftige vindstød, siger Jens Lindskjold, der er vagthavende meteorolog hos DMI.

Og selv om den jyske vestkyst i første omgang går fri af det værste uvejr, så er der sent i aften og i nat varsel om kuling og vindstød på op til stærk storm, som kan nå op på en fart af 30 meter i sekunder.

- Det er ikke noget, vi ser ofte på denne tid af året, hvor sommerhusene er fyldte.

- Vi kan godt frygte, at der både kan knække store grene af træerne, som også kan vælte. Så det handler om at få surret alt det fast, der kan blæse væk, siger Jens Lindskjold.

Den gode nyhed i den sammenhæng er dog, at en kraftige blæst er forholdsvis kortvarig, og at søndag bliver noget mere afdæmpet end lørdagen.

- Det bliver ikke brandvarmt, men behageligt sommervejr, hvor der ikke sker så frygteligt meget, siger den vagthavende meteorolog.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU