Tronskiftet markeres på det nye julemærke

17. SEP 2024 • 09:27INDLAND/KRIMINAL

Årets julemærke får det nye kongepar som motiv og er skabt af kunstneren Niels Ditlev.

En gammel tradition holdes i hævd, når det nye julemærke præsenteres 10. oktober.

For nøjagtigt som i de øvrige år, hvor der har været tronskifte i kongehuset, kommer årets julemærke til at indeholde et portræt af det nye kongepar.

Det skete senest i 1972, hvor dronning Margrethe og prins Henrik blev afbildet, og denne gang er det altså kong Frederik og dronning Marys tur.

Det er kunstneren Niels Ditlev, der har udformet julemærket, der foruden portrætter af kongeparret indeholder en række symboler fra Danmarks fortid og nutid.

Mærket tager desuden udgangspunkt i kongens valgsprog, "Forbundne, forpligtet, for Kongeriget Danmark".

- Vi er stolte og glade for, at kongeparret har valgt at fastholde traditionen med at lade sig afbillede på julemærket.

- Det er et historisk julemærke, som henvender sig til både unge og gamle. Vi glæder os til at vise resultatet til hele Danmark, siger direktør i Julemærkefonden Søren Ravn Jensen i en pressemeddelelse.

Niels Ditlev, der selv har været på julemærkehjem, stod også for designet af julemærket i 2022.

Julemærket er et særligt frimærke, der sælges op til jul. Overskuddet fra salget går til julemærkehjemmene, der hjælper børn, som har det svært.

Der findes i alt fem julemærkehjem, og hvert år får omkring 1000 børn ophold på et af dem. Opholdet er gratis for forældrene.

Julemærkerne har været udgivet siden 1904. Det var daværende postmester Einar Holbøll fra Købmagergades Postkontor i København, der fik ideen til mærket.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT