Sygesikringssystem erstattes: I ti dage kan man ikke skifte læge
I november skal et nyt sygesikringssystem erstatte det gamle, som er blevet brugt de sidste 35 år.
I ti dage i november vil det hverken være muligt at skifte læge eller bestille et nyt sundhedskort. Det skyldes, at et nyt sygesikringssystem skal erstatte det gamle.Det oplyser Kombit, som skal levere det nye system, i en pressemeddelelse.
Kombit er en dansk it-projektorganisation, der er ejet af Kommunernes Landsforening.
- Den kommunale sygesikringsløsning, som vi slukker for i november, er i dag 35 år gammel.
- Derfor er vi glade for at kunne introducere borgerne for en tidssvarende løsning, siger forvaltnings- og teknologidirektør for Kombit Peter Lykke Egelund i en pressemeddelelse.
Det nye system vil ifølge ham være mere moderne. Der vil også være større fokus på brugervenligheden på telefonen.
- Alle danskerne er i kontakt med det kommunale sygesikringssystem, og derfor er det en vigtig løsning, siger Peter Lykke Egelund.
Men overgangen til det nye system betyder, at det i perioden 17. november om aftenen til 28. november, hvor systemet åbner i løbet af dagen, ikke vil være muligt at foretage lægeskift, skifte sikringsgruppe eller bestille et nyt sundhedskort.
Derudover vil det ikke være muligt at melde flytning digitalt i tidsrummet 17. november klokken 18.00 til den 18. november klokken 12.00.
Ifølge Peter Lykke Egelund er årsagen til den lange nedlukningsperiode den store mængde data, som skal flyttes.
- Der ligger et kæmpe arbejde i at flytte data om alle danskeres lægevalg og sygesikringsgrupper fra det gamle system til det nye og samtidig kontrollere, at alle data er flyttet korrekt, og ingen flytninger og lægevalg kommer i klemme, lyder det.
Derfor anbefaler Kombit, at man venter med at melde sin flytning til efter den 28. november eller melder flytning og derefter kontakter kommunen, når perioden er slut, så de kan skifte læge manuelt.
Hvert år bliver der udstedt omkring 1,9 millioner nye sundhedskort gennem den kommunale sygesikringsløsning.
I en gennemsnitlig uge er der ifølge Kombit omkring 2800 personer i Danmark, der skifter læge. Derfor regner de med, at der på landsplan vil være omkring 3000 personer, der bliver berørt af lukningen.
/ritzau/