Scene på Roskilde Festival genåbnet efter uvejr-afspærring

6. JUL 2024 • 22:11INDLAND/KRIMINAL

Lørdag aften var uvejr skyld i, at Apollo-scenen på Roskilde Festival blev afspærret. Den er senere genåbnet.

En af scenerne på Roskilde Festival, Apollo-scenen, genåbnede lørdag aften, efter at scenen tidligere på aftenen kortvarigt blev afspærret på grund af uvejr.

Det betyder, at den planlagte koncert på scenen kunnes afvikles, fortæller Ritzaus udsendte på Roskilde Festival.

Klokken 20, da musikeren Eartheater skulle gå på scenen, regnede det ned over festivalen.

Folk stimlede sammen under træerne tæt ved Apollo-scenen, hvor en festivalgænger fortalte Ritzaus udsendte, at koncerten var udskudt, fordi lynnedslag kunne ramme ved scenen.

Klokken 20.15 blev det rød-hvide afspærringsbånd dog fjernet, og folk kunne begynde at gå ind på Apollo.

Ifølge Roskilde Festivals app begyndte koncerten med Eartheater 21.30.

Meteorologerne havde i forvejen varslet kraftigt regnvejr, torden og kraftige vindstød.

Festivalen har taget forholdsregler for at komme bedst muligt gennem det, har sikkerhedschef Morten Therkildsen tidligere lørdag fortalt.

- Vi er meget opmærksomme på, at der kan komme lyn, for så har vi scenerne Platform og Apollo, som vi ikke kan gennemføre koncerter på, sagde han til TV 2.

Ved 17-tiden lørdag oplyste Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) til Ritzau, at festivalen kunne blive ramt af kraftig regn, torden og kraftige vindstød.

Generelt har uvejret lørdag ramt flere stedet i landet.

DMI oplyste, at man havde registreret fire skybrud i henholdsvis Emmerlev i Sønderjylland, i Himmerland, ved Kegnæs Fyr på den sydlige del af Als og ved Røsnæs Fyr på halvøen Røsnæs.

Her er der registreret henholdsvis 20,8, 16,2, 17,6 og 15,7 millimeter regn.

Hos Roskilde Festival, der har været ramt af regnvejr, er man især opmærksom på "kraftig regn, store vindstød og naturligvis lyn".

- Vores telte og scener og øvrige konstruktioner er bygget med høj kvalitet, så de kan tåle meget vind. Herudover er der lynafleder på rigtig mange ting, som for eksempel vores bro over jernbanen og scenerne, oplyser festivalen i en mail til Ritzau.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU