Koldfront sender sne mod Danmark

6. DEC 2022 • 09:39INDLAND/KRIMINAL

Koldt vejr trækker ned over Danmark fra nord og giver gode betingelser for snebyger, melder DMI.

Det er for alvor blevet vinter. Både når man kigger i kalenderen og på termometeret.

Tirsdag vil koldere vejr trække ned over Danmark fra nord, og det vil også indebære snebyger.

Det skriver Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) på sin hjemmeside.

DMI er ikke sikker på, præcist hvor snebygerne vil falde, men prognoserne peger på, at Vendsyssel, Himmerland samt Vest- og Nordsjælland vil blive ramt af de fleste og kraftigste snebyger.

Lolland og Falster kan også ende med at blive ramt.

- Generelt er der udsigt til mellem en og otte centimeter sne. Og der, hvor der kommer flest snebyger, kan det summe op til mellem 10 og 20 centimeter sne, skriver DMI.

I sin landsudsigt fra tirsdag morgen oplyser DMI, at Nord- og Østjylland i løbet af natten til onsdag vil blive ramt af snebyger. Sidst på natten vil bygerne være nået til området ved Storebælt og Nordsjælland.

Det er dog uvist, hvor meget af sneen der vil blive liggende, da temperaturerne vil ligge omkring eller lidt over frysepunktet.

Det er et kraftigt højtryk, der er bygget op fra det østlige Grønland til Island, der sender kold, arktisk luft ned over det nordlige Europa, skriver DMI.

På grund af temperaturforskellene mellem luften og vandet i havene omkring Danmark opstår der gode muligheder for dannelse af byger, der altså også vil indeholde sne.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU