Flere kunstnere afviser shows med bandmedlem efter sexisme-dokumentar

13. JUN 2024 • 14:30INDLAND/KRIMINAL

Sanne Salomonsen har, lige som Medina, Andreas Odbjerg og Drew Sycamore, droppet Claes Antonsen.

Sanne Salomonsen har torsdag valgt at udskifte Claes Antonsen som trommeslager på sommerens planlagte koncerter.

Det har musikfestivalen Smukfest bekræftet i en mail til Ekstra Bladet.

Dermed gør Salomonsen andre musikere som Andreas Odbjerg, Medina og Drew Sycamore selskab.

Set i lyset af DR's dokumentar "Sexisme i musikbranchen" vil kunstnerne ikke lave shows sammen med The Antonelli Orchestras Claes Antonsen i fremtiden.

Det har artisternes manager, Thomas Børresen, oplyst til B.T.

- Set i lyset af dokumentaren kan vi ikke lave shows sammen med Claes Antonsen i fremtiden, lyder det i en mail til avisen.

Claes Antonsen har torsdag oplyst, at han trækker sig fra The Antonelli Orchestra.

- Jeg kan oplyse, at jeg har valgt at trække mig fuldstændig fra The Antonelli Orchestra og fra alle andre aktiviteter, jeg er involveret i, skriver Claes Antonsen.

20. juli spiller Sanne Salomonsen og bandet The Antonelli uden Claes Antonsen til "Lørdagshits" på Plænen i Tivoli i København.

Der er desuden planlagt en koncert i Tivoli Friheden i Aarhus 22. juni.

I andet afsnit af DR's dokumentar "Sexisme i musikbranchen" fortæller en række kvindelige musikere, hvordan et ukendt bandmedlem i The Antonelli Orchestra komplimenterede deres kroppe under optagelserne af TV 2-programmet "Toppen af poppen".

Onsdag aften stod bandets trommeslager og kapelmester, Claes Antonsen, frem og undskyldte på Facebook. Dermed blev det kendt, at det var ham, som kvinderne havde haft oplevelserne med.

Torsdag har Skovriderkroen i Charlottenlund også aflyst et julefrokostarrangement med The Antonelli Orchestra den 9. november.

Det oplyser Skovriderkroens eventchef, Mia Møller Larsen, til Ekstra Bladet.

- Vi synes simpelthen, at det ville være respektløst. Vi tænker desuden også, at det ville være svært at sælge. Og så bakker vi fuldt op om de øvrige kunstnere, der også har valgt at sige fra og aflyse samarbejdet, siger eventchefen til Ekstra Bladet.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU