Familien er i fokus i DR's nye dramasatsninger

8. OKT 2024 • 14:21INDLAND/KRIMINAL

En række store fiktionsdramaer og dramadokumentarer rammer næste år skærmen.

DR håber at samle familien Danmark med lanceringen af en række kommende seriesatsninger.

Det annoncerer DR på et pressemøde tirsdag, hvor public service-stationen præsenterer sine kommende satsninger inden for kultur- og historieindhold live fra kulissen til finalesæsonen af "Carmen Curlers", som får premiere næste år.

Manuskriptforfatter Anna Emma Haudal, som tidligere har lavet den succesfulde ungdomsserie "Doggystyle" til DR, står bag den kommende søndagsserie "Generationer".

Serien centrerer sig om fire kvinder i tre generationer og om fundet af liget fra et spædbarn, der optrevler en række hemmeligheder i familien.

På rollelisten finder man blandt andre Ulla Henningsen, Anette Støvelbæk, Alice Bier Zande´n og Jan Linnebjerg.

Familien er også central i den kommende dramaserie "Høst", som handler om et generationsskifte i et dansk landbrug.

- Nøgleordene i DR Drama er kvalitet, forskellighed og bredde, siger DR's fiktionschef, Henriette Marienlund, i en pressemeddelelse.

- Vi arbejder med det, vi kalder den dobbelte historie, som er en helt grundlæggende del af DR Dramas DNA. Vores serier skal være underholdende, men de skal samtidig behandle nogle vigtige tematikker mellem mennesker og i vores samfund.

Ud over de nye satsninger får flere etablerede serier fortsættelser.

Der er en sæson to på vej af fængselsdramaet "Huset". Hvor den første sæson af serien, som strøg over skærmen sidste efterår, fulgte fire betjente, så følger den kommende serie fire indsatte i et kvindefængsel.

Også komediedramaserien "Bag enhver mand", der udspiller sig i køkkenet på en gourmetrestaurant og skildrer magtstrukturer og sexisme, vender tilbage med en ny sæson.

DR har også to helt nye dramadokumentarer om Anden Verdenskrig på vej.

- At kende til vores fælles historie er med til at binde os sammen som folk, siger DR’s direktør for Kultur, Børn og Unge, Henrik Bo Nielsen, i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Ved at have indsigt i, hvad vi er rundet af som folk, bliver vi bedre til at forstå os selv og hinanden uanset baggrund og ståsted.

"Kodenavn: Storfyrstinden" er fortællingen om det allertidligste modstandsarbejde i Danmark.

Den centrerer sig om bankassistenten Jutta Graae, der begyndte at arbejde sammen med den danske efterretningstjeneste og sende hemmelige efterretninger til England i håbet om at vise de allierede, at Danmark ikke er et tyskervenligt land.

På rollelisten er Sidsel Siem Koch, Sebastian Jessen, Martin Greis Rosenthal, Neel Rønholt og Jacob Lohmann.

Jacob Lohmann er også på rollelisten i DR’s anden dramadokumentar om Anden Verdenskrig, "Hugo - Görings jødiske ven".

Den skildrer venskabet mellem den dansk-tyske jøde Hugo Rothenberg og den berygtede topnazist Herman Göring og er baseret på familien Rothenbergs arkiv og erindringer.

De to nye dramadokumentarer slutter sig til porteføljen af dramadokumentarer, som blandt andet har skildret 1920'ernes nybrud, Bornholms krigshistorie og forholdet mellem statsminister Jens Otto Krag og Matador-skuespilleren Helle Virkner.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT