SAS får bøder for sen meddelelse om strejkeslut

23. SEP 2022 • 11:44ERHVERV/POLITIK

Den danske og svenske børs har givet SAS bøder for at oplyse fondsbørsen for sent om aftale med piloter.

SAS skal betale bøder i både Danmark og Sverige for, at nyheden om en aftale, der sluttede sommerens pilotstrejke, blev kendt i pressen, inden den nåede fondsbørsen.

Fredag oplyser SAS og både børsen i København og Stockholm har idømt selskabet en bøde for, at de aktiehandlende kunne læse om aftalen hos medierne, før det stod i en meddelelse til fondsbørsen.

Ifølge de to børser havde pressen kendskab til en aftale mellem SAS og piloterne i flere minutter, før SAS meddelte det til børserne.

Da den slags skal oplyses til børsen og dens handlende omgående, har begge børser krævet kompensation. Det oplyser SAS.

Beløbet på bøderne er ikke nævnt. SAS oplyser dog, at den svarer til tre gange SAS' årlige bidrag til børsen i Stockholm. I Danmark lyder bøden på et beløb svarende til et års bidrag til børsen i København.

SAS forklarer selv i en meddelelse fredag morgen, at der var tekniske årsager til, at SAS ikke fik sendt en fondsbørsmeddelelse ud, før pressen havde nyheden.

- SAS udsendte en fondsbørsmeddelelse, så hurtigt det var muligt, skriver SAS.

- Men på grund af tekniske årsager blev meddelelsen udsendt, nogle få minutter efter at nyheden var nået frem til de journalister, der stod uden for stedet, hvor forhandlingerne fandt sted.

SAS kalder det "meget uheldigt", at nyheden om en aftale mellem SAS og piloterne kom ud i pressen "nogle få minutter", før en meddelelse blev sendt ud på den svenske børs.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU