Øgede renteindtægter hæver overskuddet hos Danske Bank

19. JUL 2024 • 08:05ERHVERV/POLITIK

Danske Bank får et resultat efter skat på 11,5 milliarder kroner i første halvår. Renteindtægter er steget.

Danske Bank nyder godt af det fortsat høje renteniveau og kundernes solide økonomi.

Det viser bankens regnskab for første halvår i år, hvor der på bundlinjen står et plus på 11,5 milliarder kroner efter skat.

Det er 1,3 milliarder kroner mere end i samme periode sidste år, og en af de væsentligste forskelle er nettorenteindtægterne, som er 1,75 milliarder kroner højere end i første halvår af 2023.

Gebyrer for sammenlagt 7,1 milliarder kroner mod 6,3 milliarder i sammenligningsperioden er også med til at hæve overskuddet til et nyt niveau.

- Lønsomheden blev bedre på baggrund af væsentligt højere nettorenteindtægter og nettogebyrindtægter - sidstnævnte som følge af god kundeaktivitet både generelt og på kapitalmarkederne samt en udvikling i omkostningerne, der var efter planen, lyder det fra finansdirektør Stephan Engels i forbindelse med regnskabet.

At kunderne i øvrigt er solidt polstret, kan ses på Danske Banks nedskrivninger, altså kontoen for forventede tab i fremtiden.

Her har banken i løbet af andet kvartal tilbageført 200 millioner kroner blandt andet som følge af, at man har revurderet en række kunders betalingsevne til den positive side.

Danske Bank opjusterede for en lille måneds tid siden sin prognose for hele 2024, og selskabet forventer fortsat et overskud på mellem 21 og 23 milliarder kroner for hele året.

De fine resultater kommer bankens aktionærer til gode. Bestyrelsen foreslår, at der udloddes 7,5 krone pr. aktie.

Den forventer senere på året at sende yderligere penge i ejernes lommer, når salget af den norske privatkundeforretning til Nordea gennemføres.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT