Mette Frederiksen ser Løkkes udtalelser som støtte til regeringsprojektet

1. JUN 2023 • 16:50ERHVERV/POLITIK

Mette Frederiksen bakker op om en forlængelse til Stoltenberg som Natos generalsekretær, siger hun.

Statsminister Mette Frederiksen (S) vil ikke kritisere udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) for hans udtalelser om, hvad det vil betyde, hvis Mette Frederiksen bliver Natos generalsekretær.

Normalt er svaret "ingen kommentarer" på den type spørgsmål, men torsdag valgte Løkke at gå ind i diskussionen i et interview med TV2.

Her sagde Løkke blandt andet, at det vil rejse en række spørgsmål om regeringen, fordi den usædvanlige konstellation mellem Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne også hviler på de personer, som indgår i samarbejdet.

Mette Frederiksen ser dog først og fremmest udtalelserne som en støtte til regeringssamarbejdet.

Det siger hun i forbindelse med et møde i European Political Community i Moldova torsdag.

- Jeg tror, at Lars Løkke Rasmussen og Venstre vil dette regeringssamarbejde. Det kræver, at vi alle tre partier investerer en masse deri. Så jeg ser det egentlig først og fremmest som en fortsat opbakning til regeringssamarbejdet. Og det er jeg glad for, siger Mette Frederiksen til TV2.

Hun har gentagne gange understreget, at hun ikke er kandidat til posten som generalsekretær.

Torsdag siger den danske statsminister, at hun er parat til at bakke op om en forlængelse til nordmanden Jens Stoltenberg, hvis han ønsker det.

- Jeg har været utrolig glad for Stoltenberg i spidsen for Nato. Det er jeg fortsat, og det vil jeg også være, hvis der er tale om en forlængelse, siger Mette Frederiksen til TV2.

Jens Stoltenberg er dog allerede blevet forlænget flere gange, og han har nu været ni år på posten.

Stoltenberg har tidligere meddelt, at han ønsker at stoppe, når mandatet udløber til oktober.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU