Medie: Iværksætterudspil indeholder skattelettelser for 800 millioner kroner

11. JUN 2024 • 21:34ERHVERV/POLITIK

Danske iværksættere får onsdag at vide, hvordan regeringen vil forbedre vilkårene for dem.

Regeringens nye iværksætterstrategi, som præsenteres onsdag morgen, indeholder samlede skattelettelser for 800 millioner kroner.

Det erfarer TV 2.

Strategien skulle være præsenteret sidste år, men det blev udskudt.

Blandt andet foreslår regeringen, at der skal ses på den såkaldte aktieskat og grænsen for denne. Sælger man aktier med en gevinst, så skal der betales skat af indtjeningen. Det er den skat, som kaldes aktieskat.

Ifølge TV 2's oplysninger hæves grænsen for aktieskat til omkring 80.000 kroner. Under det beløb skal man betale 27 procent i skat. I dag er det sådan, at hvis din aktieindkomst er op til 61.000 kroner, bliver du beskattet med de 27 procent.

Desuden foreslår regeringen ifølge TV 2 at hæve grænsen for fradrag af underskud for nystartede virksomheder fra 9,5 millioner kroner til i omegnen af 20 millioner kroner.

Regeringen har allerede meldt ud, at der prioriteres en milliard kroner årligt fra 2030 til iværksætterområdet. Det er ud over de 1,5 milliarder kroner, som allerede er afsat i perioden 2024-2027.

Det er onsdag klokken 09.30, at strategien præsenteres. Erhvervsminister Morten Bødskov (S), økonomiminister Stephanie Lose (V), kulturminister Jakob Engell-Schmidt (M) og skatteminister Jeppe Bruus (S) vil være til stede fra regeringen.

- Danske iværksættere kæmper hver dag for, at netop deres virksomhed skal blive en succes. Det er den idérigdom og virkelyst, Danmark lever af.

- Men vilkårene for danske iværksættere trænger til et massivt løft, og regeringen præsenterer derfor en iværksætterstrategi, der skal give milliardboost til iværksætteri, skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse, hvor der indkaldes til pressemødet.

Tirsdag har Venstres formand, Troels Lund Poulsen, varslet "markante skattelettelser" med henvisning til iværksætterstrategien. Men uden at uddybe yderligere.

Dansk Erhvervs administrerende direktør, Brian Mikkelsen, glæder sig til udspillet fra regeringen.

- Det er meget positive ting, vi hører her til aften om regeringens kommende iværksætterudspil. Der er brug for store ambitioner på området, siger han i en skriftlig kommentar.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU