Hov: Moderaternes arbejdsmiljørepræsentant er alligevel ikke repræsentant
Moderaternes arbejdsmiljørepræsentant har ikke modtaget én eneste klage. Men han er slet ikke repræsentant.
Moderaternes arbejdsmiljørepræsentant har til flere medier udtalt, at han ikke kendte til nogen sager om dårligt arbejdsmiljø i partiet, som ellers er blevet afdækket af B.T.Men vedkommende er ledelsens repræsentant og ikke medarbejdernes, som står uden en repræsentant, der skal bidrage til et sundt og sikkert arbejdsmiljø.
Det skriver A4 Medier.
Titelforvirringen er tilsyneladende ikke kun opstået i medierne, men rækker også ind i sekretariatet.
Da mediet henvender sig til partiet for at få opklaret økonomichef Niels Helsteds rolle, omtales han i første omgang som arbejdsmiljørepræsentant.
Moderaterne oplyser samtidig, at medarbejderne i øjeblikket ikke har nogen arbejdsmiljørepræsentant, da vedkommende trak sig i sidste uge.
En ledende medarbejder kan ikke være de ansattes repræsentant ifølge loven. Medarbejderne i partisekretariatet er derfor i færd med at vælge en ny, lyder det.
A4 Medier har talt med medarbejdere i Moderaterne, som fortæller, at det har skabt undren, at økonomichefen i Berlingske afviste ethvert kendskab til dårligt arbejdsmiljø under titel som arbejdsmiljørepræsentant.
- Der foreligger ikke nogen sager. Hverken overordnede eller konkrete, sagde han til Berlingske allerede mandag 2. september, hvilket er i samme uge, som medarbejdernes repræsentant skulle have trukket sig.
Også partisekretær Kirsten Munch Andersen har sagt, at hun ikke genkender billedet.
Medarbejderne har sendt en indberetning til Arbejdstilsynet, som har været forbi partiet. I B.T. og flere andre mediers omtale fremgår det, at der er tale om mobning, sexisme og ligefrem chikane af en gravid.
I indberetningen er der blandt andet eksempler på bemærkninger, som "jeg mangler bare at bolle dig og X (en anden person i partiet, red.)", og "man kan ikke tage hende seriøst i den nederdel". Det har B.T. afdækket.
Efter sagen kom i medierne, har Moderaterne inviteret Arbejdstilsynet til et tilsynsforløb. Et forløb, der blev overstået fredag, og hvis konklusion endnu er uklar.
Partileder Lars Løkke Rasmussen (M) har dog gerne villet melde ud, at der, ifølge de vurderinger han har fået fra tilsynet, ikke har været sexisme eller sexchikane i partiet.
To eksperter undrer sig dog, da tilsynet normalt ikke ville konkludere så firkantet. Det kan have en stor slagside, for hvis der er en uhensigtsmæssig kultur, så bliver det utrygt for medarbejdere eventuelt at træde frem.
Løkke har tidligere forklaret, at partiet blot er to år gammelt, og at "de har lagt skinner, mens de kører".
- Alt, hvad vi har oplevet, er første gang. Det kan man så klandre os for. Pludselig var der en medarbejder, der var gravid. Hov, hvad gælder, vi havde ikke nogen politik, har han sagt.
Foruden et formelt samarbejde om arbejdsmiljøet er det også et krav, at en arbejdsplads gennemfører en arbejdspladsvurdering (APV).
Der er ingen krav til, hvornår sådan en første gang skal gennemføres, men mindst hvert tredje år skal de gennemføres, eller når der sker nogle væsentlige ændringer på arbejdspladsen.
Moderaterne blev stiftet for over to år siden, men har endnu ikke gennemført sin første APV. Partiet er i færd med at planlægge den første, lyder det.
/ritzau/