Se billederne: Gymnastikken indtog hallerne

Se billederne: Gymnastikken indtog hallerne
DGI's hold for de 10-13 årige var med i Klemensker søndag. Foto: Line Søndergaard Hansen
BILLEDREPORTAGE | ABONNENT | 12. MAR 2023 • 17:15
BILLEDREPORTAGE | ABONNENT
12. MAR 2023 • 17:15

Flere haller lagde i weekenden gulv til optrædener fra gymnaster i alle aldre, da sæsonen for forårsopvisninger gik i gang.

I weekenden blev sæsonen for gymnastikopvisninger skudt i gang i flere lokale foreninger som optakt til den store DGI Bornholm forårsopvisning den 25.-26. marts. Både i Poulsker lørdag og i Klemensker søndag var flere hundrede gymnaster, trænere og tilskuere mødt op for at se dans, leg og spring og i alle aldre.

– Jeg forventer højt humør, god musik og en god opvisning, siger Tommy Andersen, formand for Klemensker Gymnastik, kort før indmarch søndag.

I alt 225 gymnaster fordelt over syv hold skal på gulvet i Klemensker, og da der gerne følger et hold forældre og bedsteforældre med hver gymnast, vurderer Tommy Andersen, at det samlede antal mennesker ender på omkring 500.

Foruden de lokale børnehold og folkedanserne fra Klemensker, så kigger også to DGI-hold forbi, ligesom Bornholms Frie Idrætsskole fra Nyker i år for første gang også deltager. Og de udgør faktisk det største hold med 50 gymnaster, skarpt efterfulgt af DGI's hold for 10-13-årige og Klemenskers eget børnehold Delfinerne med henholdsvis 46 og 40 gymnaster.

Og generelt er antallet af tilmeldte gymnaster steget over årene, fortæller Tommy Andersen.

– Og det er jo dejligt.

Forberedelserne til opvisningen i Klemensker begyndte klokken 10, og de første betalende gæster kom klokken 13.30 - en time før indmarch, fortæller Tommy Andersen.

– Vi er kun to i udvalget, men alle instruktørerne har også hjulpet til med at gøre klar. Uden instruktørerne kommer man ikke langt.

Både store og små var på gulvet i Poulsker. 

Der blev sprunget i Poulsker ... 

.. og der blev danset med vimpler. 

Indmarch i Klemensker. 

Klemenskers eget børnehold, Larverne, var de første på redskaberne. 

Gymnasternes optrædener skulle foreviges. 

DGI's hold for gymnaster i alderen 10-13 år deltog også i Klemensker. 

De yngre gymnaster fra Bornholms Frie Idrætsskole kiggede beundrende på de ældre springgymnaster .. 

.. inden de selv skulle på gulvet bagefter.

 

 

Fotos: Line Søndergaard Hansen