Pensionister på vellykket forårstur

Pensionister på vellykket forårstur
Turen bød på både spisning, kaffe og kage samt smukke blomster. Privat foto
NOTITS | 23. MAJ 2024 • 18:41
NOTITS
23. MAJ 2024 • 18:41

Nyker Pensionistforening var både på Restaurant Bolsterbjerg og i Fuglesang Haveparadis.

Vejret var perfekt onsdag den 22. maj – smuk blå himmel uden en sky samt en meget let brise, der gjorde, at det ikke føltes alt for varmt.

Scenen var derfor sat til hygge, da medlemmerne af Nyker Pensionistforening flokkedes foran forsamlingshuset klokken 12.30 for at stige om bord i Jan-Oles bus, hvor chauffør Lauge straks satte kurset mod Restaurant Bolsterbjerg.

Det fortæller Sven-Erik Sørensen, som er formand for Nyker Pensionistforening, i en mail til Tidende.

Han fortsætter sin beretning:

På restauranten ventede en dejlig frokost bestående af blandt andet marinerede sild, lun fiskefilet med remoulade og citron samt hjemmelavede frikadeller med rødkål, og man må sige, at det bekom de rumlende maver særdeles godt, ligesom der var enkelte, der forfaldt til at skylle sildene ned med en glas iskold snaps.

Der blev spist og sludret til den helt store guldmedalje, så det var ikke alle, der nåede at se den smukke have, selv om der var afsat godt og vel en times tid til besøget.

Busturen videre blev da også en smule forsinket, da restaurantens imponerede påfuglehan spankulerede tværs over vejen i et stille og roligt tempo, men snart gik turen mod Ibsker og Fuglesang Haveparadis, et ønske som flere havde fremsat, da et besøg i september 2022 nok var lidt for sent på året til at nyde havens mange blomster i fuldt flor.

En forskrækkelse

Det blev man ikke snydt for i denne omgang – alle de forskellige blomster var i fuldt flor, især de mange forskellige slags rhododendronbuske gjorde et stort indtryk.

Enkelte fik sig oven i købet en lille forskrækkelse, når stedets hvide påfugl – skjult blandt buske og træer – lod sin røst høre.

Mætte af synsindtryk var det tid til en kop eftermiddagskaffe og et stykke dejlig luksuskringle, samtidig med at indehaver Else-Marie Knudsen fortalte om stedets historie og besvarede de mange spørgsmål om navne og arter på de forskellige træer og blomster. Blandt andet fortalte hun, at der på verdensplan findes over 300 forskellige slags rhododendron.

Da klokken nærmede sig 16-tiden, var det tid til, at chauffør Lauge fik startet bussen turen gik hjemad mod Nyker.

Næste arrangement i Nyker Pensionistforening er en "kør-med-tur", hvor man den 19. juni kører i fællesskab fra Nyker Forsamlingshus til Teknisk Samling i Olsker.