Mikkel klar med ny bane: Har støvsuget Bornholm for en særlig slags legetøj

Mikkel klar med ny bane: Har støvsuget Bornholm for en særlig slags legetøj
Bilen er godt fyldt op, når Mikkel Dahlmann tager turen fra legetøjsmuseet i Rønne og til den nye bane i Lobbæk. Eget foto.
NYHED | ABONNENT | 15. AUG 2023 • 15:30
NYHED | ABONNENT
15. AUG 2023 • 15:30

Efter et års tilløb er der nu lavet en permanent bane til at lege med Nerf-pistoler, og Mikkel Dahlmann håber på både rangliste og haltid til den nye sportsgren.

Det startede sidste år med en turnering, og siden har Mikkel Dahlmann løbende lavet arrangementer med de mekaniske legetøjspistoler med skumprojektiler, der sendes afsted med lufttryk. Flup flup flup.

Både på Værftet i Nexø, til fødselsdage og ved Klemensker Svømmebads 50-års jubilæum er Mikkel Dahlmann kørt afsted med bilen tætpakket med farvestrålende legetøjspistoler.

– Jeg tror, at Nerf tiltrækker nogle helt andre typer af mennesker, fordi man ikke skal kunne sparke til en bold, bruge en ketcher eller sådan noget, forklarer Mikkel Dahlmann.

Lige nu har klubben en beholdning på mellem 20 og 30 af de såkaldte Nerf-pistoler, som han igennem det seneste halvandet år har opkøbt rundt omkring på Bornholm.

– Over det sidste halvandet år har jeg mere eller mindre støvsuget Bornholm for brugte Nerf-våben, og så får vi en rabat hos Kids Coolshop, når vi køber nye, for de kan også godt se det fede i det.

Bortset fra det faktum, at det ikke kræver nogle særlige motoriske egenskaber at spille med legetøjspistoler, så er det også en fordel, at både børn, voksne, drenge og piger kan spille sammen, og man kan være med fra man er seks år og indtil man ikke kan stå på benene mere.

– De voksne kan nogle gange gå vildt meget op i det, og det er virkelig fedt at se, hvordan de hygger sig med børnene. Og selvom drenge ofte tror, at de er meget bedre til det end pigerne, så kan det godt ende med, at det er drengene der får prygl, når alle lige finder ud af, at man ikke kommer til skade af det.

Det smarte ved Nerf er nemlig, at skumpilene slet ikke gør nogen skade. Det er en væsentlig forskel fra hardball-pistoler og paintball, hvor man skal have en form for sikkerhedsudstyr på.

– Medmindre man tager den på fuldstændig klos hold og skyder hinandene i øjnene, så er der ingen risiko for, at man kommer mere til skade end et blåt mærke.

 


Banen er klar til Nerf-turnering indtil efterår og vintervejr rammer og gør det svært at sigte med skumpistoler. Eget foto. 

 

En reel sport

Den nye bane har han arbejdet på hele foråret, og den er sammensat af stumper, han har samlet sammen og af nogle olietønder, han spottede på 'Sidste Stop før Bofa'. Han har fået lovning på en skrottet toiletvogn, som man skal kunne gemme sig bag, og så håber han på at finde sponsorater til at indkøbe en lille 10 fods container eller et redskabsskur til opbevaring af alle de farverige pistoler.

– Lige nu er de bare i kælderen på legetøjsmuseet, og de fylder næsten hele bilen, når jeg pakker dem og kører afsted, griner Mikkel Dahlmann.

Han håber, at den nye permanente bane i Lobbæk kan blive startskuddet til en mere fast form, hvor folk melder sig til og mødes og træner sammen en gang om ugen eller hver 14. dag.

– Planen er også, at man måske en gang om året kunne holde en turnering, hvor folk skal kunne stille et hold - måske sådan ligesom gokart, hvor virksomheder kan stille op sammen og så kan idrætsforeninger måske stille hold også.

Han drømmer om, at det går med Nerf ligesom det gjorde med Esport, sådan at det gik fra at være noget, man sad og spillede derhjemme, til at det blev en reel sport.

Vil I være et nyt fænomen?

– Ja, der er jo andre steder, hvor det er sådan. Både i Jylland er der klubber, hvor man spiller det, og i USA er det jo en sport, som folk går op i med krop og sjæl, fortæller han begejstret.

Det er ikke planen, at det skal være dyrt at spille Nerf. Skal man være med på Legetøjsmuseets hold skal man dog melde sig ind i den klub, og det koster et kontingent på 120 kroner årligt. Så er man medlem af både Legetøjsmuseet og af Nerf-klubben.

– Det er lidt blandet sammen, fordi det her er en form for underafdeling af Bornholms Legetøjsmuseum. Men det er et lavt kontingent, som vi også bruger på at købe nye skud. Vi gør det ikke for at tjene penge, men for at give noget tilbage til Bornholm.

 


Både børn og voksne kan være med til at spille med Nerf-pistoler. Eget foto. 

 

Afhængig af vejret

Man kan spille på mange forskellige måder, og faktisk er det kun fantasien, der sætter grænser. Det afhænger af, om man vil have pulsen op, tænke strategisk eller bare have det sjovt.

Det kan både spilles som høvdingebold, hvor man er på hold og ryger ud, når man bliver ramt, som en strategisk leg, hvor man skal stjæle modstanderens flag eller som alle mod alle, hvor det bare gælder om at pløkke hinanden.

– I starten er det planen at have en gang om ugen, hvor interesserede kan komme og være med, og såfremt de synes det er spændende, kan de blive en del af vores klub.

Med tiden skal det blive til en rigtig sport, hvor klubben mødes regelmæssigt og træner.

– Vi vil gerne begynde at lave turneringer, så vi kan lave en officiel rangliste på øen. Forhåbentlig kan vi også blive anerkendt som en rigtig sport, så vi kan få noget haltid, fortæller han håbefuldt.

Sporten er nemlig meget afhængig af vejret. Og selvom en dygtig skytte stadig kan få ram på sin modstander i op mod otte sekundmeter, så giver det nogle udfordringer, at projektilerne er lavet af skum.

– Hvis det blæser eller regner for meget, så kan vi ikke være ude.

Første kamp på banen er programsat til torsdag klokken 19.00.



Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT