Lea finder ro et helt særligt sted: Det er storslået

Lea finder ro et helt særligt sted: Det er storslået
Der er kun plads til 10 personer til timerne. Så kan Lea Munck Marcher nemlig bedre nå rundt og sørge for at alle har en god oplevelse. Foto: Sarah Thun Kristensen
NYHED | HAMMEREN | ABONNENT | 13. AUG 2022 • 10:30
NYHED | HAMMEREN | ABONNENT
13. AUG 2022 • 10:30

For Lea Munck Marcher er det vigtigt at finde et pusterum i den travle hverdag. Derfor bruger hun sine tirsdage og torsdage på at guide til ro og fred.

 

For mange af os mennesker gælder det, at vi har travlt i vores hverdag - og ofte tager vi også travlheden med på ferie.

Derfor har Lea Munck Marcher sat gang i en ny aktivitet et helt særligt sted på sin fødeø.

– Jeg har ofte stået her på taget og kigget ud over Hammershus. Det er storslået. Der er historie, og så er der havet. Det er som om, alting falder på plads, når man er her, fortæller hun.

Derfor inviterer hun til mindful bevægelse på taget af besøgscenteret de fleste tirsdage og torsdage i sommerhalvåret. Her kan maksimalt 10 personer deltage, når Lea Munck Marcher guider i rolig vejrtrækning, og bevægelser der lukker verden ude.

– Alle tanker forsvinder, når du fokuserer på din krop. Og så tror jeg, det gør noget helt særligt, at det er under åben himmel, fortæller hun.

46-årige Lea Munck Marcher får rigtig god respons på bevægelses-sessionerne. – Det er bare godt for os mennesker at bruge vores krop, og endnu bedre når vi kommer ud i naturen på samme tid, siger hun. Foto: Sarah Thun Kristensen

 

Til hverdag arbejder hun som vejleder på jobcenteret, og der bruger hun også sin uddannelse i arbejdet med de mennesker, hun møder.

– Vi har så travlt med arbejde, Facebook, vores perfekte liv og alt det der. Faktisk har corona gjort os bedre til at slappe af og komme ud i naturen, så den bevægelse håber jeg også på, at folk tager med ind i hverdagen her på den anden side, forklarer hun.

Efter en time, hvor vi skiftevis har spændt op og slappet af, er solen gået ned og lyden af syngende græshopper proklamerer, at sommerdagen er blevet til aften. Hammershus tårner sig op i det orangerøde skær fra solen, der er sunket ned i havet.

– Nogle gange har der også været turister her, der er på ferie. Man kan fornemme, hvordan der har været gang i den hele dagen, men så er børnene blevet puttet, og så har moren måske lige spurgt, om hun kunne få lov til at bruge en time på at slappe af. Og så er hun kommet herop og har været med, mens partneren bliver hjemme.

Mens der guides til afslapning går solen ned i havet. Foto: Sarah Thun Kristensen

 

I halvcirklen omkring Lea Munck Marcher er skuldrene sænket, og der småsnakkes, mens folk samler deres måtter eller tæpper sammen. Der bliver sagt tak for i dag og knipset et par billeder af den billedsmukke udsigt på vej op til bilerne.