Klovnene gav den gas i den gode sags tjeneste

Klovnene gav den gas i den gode sags tjeneste
Der var plads til klovne i alle aldre. Foto: Marie Sølling
NYHED | SVANEKE | ABONNENT | 12. JUN 2022 • 16:32
NYHED | SVANEKE | ABONNENT
12. JUN 2022 • 16:32

Klovnene løb alt, hvad de kunne i den gode sags tjeneste søndag i Svaneke. Med 78 deltagere i alle aldersgrupper var arrangementet en stor succes, fortæller de frivillige arrangører. 


Der var stor opbakning, da der blev afholdt Klovneløb i Svaneke søndag.

78 deltagere var mødt op for at samle ind til Danske Hospitalsklovne, og det glæder medarrangør Marie Sølling.

– Vi var overraskede over, hvor mange der kom spontant. Så det var rigtig fint. Det gik super godt, og der var virkelig god stemning. Der var dj og dansere, så det var lige, som det skulle være, fortæller Marie Sølling til Tidende.

Inden løbet berettede Marie Sølling om, at den ældste tilmeldte var 74 år, og den yngste deltagende var bare et år.

Alle Klovneløb i Danmark er arrangeret af lokale frivillige, der har lyst til at engagere sig og gøre en forskel for deres lokalsamfund, og i Svaneke var det udover Marie Sølling, Rie Fruergaard Nissen der stod for arrangementet.

Løberne før starten på Klovneløbet. Foto: Marie Sølling

Danske Hospitalsklovne arbejder for at møde og styrke indlagte børns livsglæde og livsmod ved at invitere dem med ind i en verden af fantasi, poesi og fortryllelse. Hospitalsklovnene stilles gratis til rådighed for landets børneafdelinger og lønnes af foreningen, der kun eksisterer i kraft af donationer fra private, virksomheder og fonde.

Derfor er Klovneløbet vigtigt for, at de danske hospitalsklovne kan fortsætte med at komme ud og skabe noget glæde hos børn og familier, der ikke har det så nemt.

Det er 11. år i år, at der afholdes Klovneløb i Danmark, og der er gennem årene blevet samlet mere end 6,5 miliioner kroner ind til det gode formål.

I Svaneke fik man også samlet godt ind søndag.  

– Vi har endnu ikke dannet os fuldt overblik over dagens indsamling, men estimerer at have indsamlet omkring 10.000 kroner til klovnenes vigtige arbejde, fortæller Marie Sølling, der håber, at de kan vokse sig større og afholde Klovneløb igen næste år. 

Derudover var der også en tombola, hvor det lokale erhvervsliv havde bidraget med mange flotte gaver og præmier til deltagerne. 

Løbet i Svaneke er ikke det eneste Klovneløb på Bornholm i år. Klovnene løber nemlig også lørdag den 25. juni, når der bliver samlet ind i den gode sags tjeneste i Hasle.