Forældre og børn slår ring om Åvangsskolen

Forældre og børn slår ring om Åvangsskolen
Der er allerede hængt bannere op på Åvangsskolen, som viser forældrenes utilfredshed. Foto: Henrik Nielsen
NOTITS | 18. SEP 2023 • 09:40
NOTITS
18. SEP 2023 • 09:40

Forældre og børn slår ring om Åvangsskolen

Protesten mod at gøre Rønne til ét samlet skoledistrikt fortsætter, og tirsdag vil forældre og børn slå ring om Åvangsskolen i Rønne. Det er bevist, at alt for mange børn i hver klasse fører til stor mistrivsel, lyder det fra forældrene.

Tirsdag vil forældre og børn slå ring om Åvangsskolen i Rønne.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Aktionen er endnu et led i protesten over beslutningen om at gøre Rønne til ét stort skoledistrikt og konsekvenserne deraf, som forældre på Åvangsskolen og Søndermarksskolen siden i torsdags har forsøgt at gøre opmærksom på.

– Formålet med at danne ring om skolen er at vise, at vi gerne vil bevare vores skoler og for at skabe fokus på vores utilfredshed med spareforslaget og processen omkring budgetforliget. Det vil være på sin plads, at vi får et indblik i, hvad den tiltænkte plan er for at gøre Rønne til ét skoledistrikt, siger formand i skolebestyrelsen på Åvangsskolen, Malene Anna Znaty i meddelelsen til pressen.

Fører til mistrivsel

Ifølge forældrene er det afprøvet og bevist, at én samlet rønneskole ikke er en frugtbar eller bæredygtig løsning, hvorfor de føler sig nødsaget til at råbe vagt i gevær.

– Med det nye spareforslag frygter vi særligt, at klasser bliver lagt sammen på tværs af skoler, og at der kommer alt for mange børn i hver klasse. Vi ved fra forældre og børns erfaringer og skoleundersøgelsen i 2018, at de store klasser førte til uro og stor mistrivsel, lyder det fra forældrerepræsentant Henriette Folkmann Hansen.

En anden af forældrerepræsentanterne, Stig Haslund, oplevede som både lærer og far, hvilke konsekvenser, der var, da Østre Skole blev lukket.

– Det skabte både et dårligt arbejdsmiljø og et dårligt undervisningsmiljø med alt for store klasser, utryghed, uro og enorm dårlig trivsel hos børnene. Rigtig mange så sig nødsaget til at flytte deres børn til privat- og friskolerne og dygtige erfarne kolleger sagde deres arbejde op i frustration. Vi vil meget nødigt gennemleve det en gang til, forklarer Stig Haslund i pressemeddelelsen.

Forældregruppen vil ud over at slå ring om Åvangsskolen også gerne i dialog med kommunalpolitikerne, hvorfor man på vegne af de to skolebestyrelser har inviteret samtlige medlemmer af kommunalbestyrelsen til at komme og debattere spareforslaget.

Politikerne er inviteret til fælles samling i skolegården klokken 16, hvorefter børn og forældre stiller sig rundt om skolen, oplyser skolebestyrelserne på Søndermarksskolen og Åvangsskolen med opbakning fra forældrene.

HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.

DEBAT | ABONNENT

Ø-kultur?