Derfor havde jeg en syltelage med i en termoflaske, og deltagerne startede med at samle skovløgsknopper, som vi knuste og kom i termoflasken. Efter en fin tur, hvor Thomas fortalte om alt fra brugen af ene til vilde æbler, kom vi til et udsigtspunkt, hvor Thomas af sin rygsæk fremdrog en flaske vodka og snapseglas. Han fandt lynhurtigt noget perikon, som omgåede farvede spiritussen mørkerød.
Jeg selv fandt fiskekonserves, servietter, knækbrød og de lynsyltede løg frem. Det var den fineste lille madoplevelse med Gudhjem i baggrunden.
For år tilbage spiste jeg frokost hos min rare genbo, der også er kok. Han serverede den gamle klassiske ret: spegesild med løgsovs. Det havde jeg aldrig smagt før. Jeg var meget begejstret, og retten gik godt sammen med øl og snaps.
Den klassiske løgsovs består af en masse almindelige løg, som egentlig hedder zittauerløg, skåret i strimler og vendt sammen med en opbagt mælkesovs, der er tilsmagt med sennep. Ikke helt dårligt.